zondag 21 april 2024 – 15.00 uur

Klarinet & Piano  
Santiago Lurueña – klarinet
Ischico Velzel – piano
Poulenc, Françaix en Schumann

Een samengaan uit gedeelde liefde

Zondag 21 april om 15.00 uur zijn de pianiste Ischico Vlezel en de klarinettist Santiago Lurueña te gast in ’t Mosterdzaadje. Hun samenspel begon vanwege de gedeelde liefde voor ongebruikelijke stukken en improvisatie. Uitgevoerd worden stukken van Kovacs, de Falla, Poulenc, Clark en Francaix

Een heel gevarieerd programma met werken van de vrouwelijke componiste Rebecca Clarke, evenals energieke publieksfavorieten van J. Francaix en F. Poulenc. In dit programma streven ze ernaar om bekende klassiekers te combineren met nieuw en betoverend werk. Beide musici hebben affiniteit met verschillende stijlen en brengen daarom ook een knipoog naar de jazz met een stuk van Kovács. (After you, Mr. Gershwin)

In ‘Thème et Variations’ van J. Francaix introduceert de componist een speels thema waarop hij op zeer creatieve wijze varieert. Poulenc’s sonate voor klarinet en piano was een van zijn laatste werken, opgedragen aan zijn collega-componist Arthur Honegger.
De rode draad in hun programma is dat muziek maken plezier geeft, zowel voor de luisteraar als voor de musici, en dit plezier verbindt beide partijen met elkaar.

Santiago Lurueña

Santiago begon zijn muziekstudie op 4-jarige leeftijd aan de Muziekschool in Salamanca. Hij vervolgde zijn studie en behaalde de Extraordinary Award of End of Degree. Zijn bacheloropleiding deed hij aan het Superior Conservatory of Music van Badajoz. Daarna behaalde hij een Masterdiploma Muziek aan het Koninklijk Conservatorium Antwerpen bij Annelien van Wauwe met grote onderscheiding. Hij begon oude muziek te studeren, en deed zijn Master Muziekonderzoek over Oude Muziek. Al in Spanje speelde hij in veel olrkesten. Dat werden er bij zijn komst naar Belgie nog veel meer. Vanwege zijn interesse in kamermuziek werd Santiago vaak uitgenodigd op verschillende kamermuziekfestivals: En hoewel zijn meeste werk de klassieke muziek is, heeft Santiago altijd de interesse gehad om de grenzen van een regulier optreden te doorbreken, te improviseren en andere stijlen uit te voeren, zoals jazz of Klezmer-muziek.

Ischico Velzel

Ischico Velzel is een jonge pianiste die met vernieuwende blik haar publiek meeneemt in de wereld van de klassieke muziek. Ischico richt zich voornamelijk op avontuurlijk pianorepertoire en won de Lamond Prize. Ischico vindt haar eigen stem in het leggen van verbindingen tussen klassieke muziek en andere genres en disciplines. Ze heeft mogen spelen in Muziekgebouw aan ‘t IJ, Casa Battló in Barcelona en Sloane Square in Londen en speelde op NPO Klassiek. Ze behaalde haar twee masterdiploma’s aan The Royal Conservatoire of Scotland en Conservatori Superior de Musica del Liceu. Ischico is dankbaar voor de steun die ze heeft ontvangen van het VSBFonds, Het Heij Konijn Fonds en Ars Donandi en speelt op een Yamaha vleugel ondersteund door Stichting Eigen Muziekinstrument. In juni 2024 neemt Ischico haar debuutalbum op bij 7 Mountain Records.

Reacties zijn afgesloten.