maandag 1 april 2024 – 15.00 uur

2e Paasdag

Leven en muziek van Frederic Chopin  
Lestari Scholtens – piano
chronologisch door het werk van Chopin

Met Lestari Scholtes door het leven van Chopin

De pianiste Lestari Scholtes neemt op Tweede Paasdag op maandag 1 april om 15.00 uur het publiek mee op een reis door de tijd in werken en leven van Chopin. Ze speelt een elftal highlights uit zijn pianorepertoire. Te beginnen met zijn eerste Wals (1829) en eindigend met een van zijn laatste werken, de ‘minutenwals’ (1846-47). Tussen de stukken door vertelt ze over het leven van Frederic Chopin (1810-1849). Hij was zoveel méér dan alleen een componist. Een pianist, een geboren leraar, een influencer, inspirator, een ongelukkige geliefde, een hartsvriend… 

Lestari Scholtes is een pianiste die grote bekendheid geniet in de Nederlandse muziekwereld en daarbuiten wel op vijf continenten waar ze de grote podia betreedt. Niet alleen als soliste, ook als partner van het Pianoduo Scholtes & Janssens. Daarnaast is zij de pianiste van het gelauwerde Trio 258 . Lestari leeft samen met de violist Eduardo Paredes en hun zoon Nathaniël in Amsterdam.

Reacties zijn afgesloten.