Cello-Pianoduo en Delphine Trio

Beste mensen,

We beleefden een schitterende maandafsluiting, maar de opening van februari is al net zo groots en meeslepend. Twee muzikale grootheden, gewend op de grote podia wereldwijd, staan nu samen uit liefde voor de kamermuziek, op de planken in Santpoort. Het zijn de pianiste Vera Kooper en de celliste Ketevan Roinishvili die zaterdagmiddag concert geven. Zondagmiddag het Delphine Trio uit Londen. Drie musici die individueel met onderscheiding het Londens conservatorium verlieten en ook als Trio de nodige prijzen in de wacht wisten te slepen. In de combinatie klarinet, cello en piano presenteren zij vol trots hun nieuwe cd. Laat het niet aan je voorbij gaan!

Vera Kooper & Ketevan Roinishvili

Zaterdag 3 februari om 15.00 uur brengen de celliste Ketevan Roinishvili en de pianiste Vera Kooper een meesterlijk programma met hoogtepunten uit het cello-piano repertoire.

Het publiek wordt meegenomen in de humor van Beethoven, naar de intensiteit en theatrale dramatiek van Lera Auerbach en eindigend met Schuberts onsterfelijke melodieën in de Arpeggione sonate. De hedendaagse componiste Lera Auerbach is in Nederland geen onbekende meer. Aan haar werd onlangs in Den Haag een heel festival gewijd.

Ketevan Roinishvili (Georgië) en Vera Kooper ontmoetten elkaar in de Amsterdamse Jordaan en hun muzikale klik was groot. Ketevan won vele nationale en internationale prijzen. Na haar studie in Tbilisi en Wenen, sloot ze in Amsterdam haar examens met de hoogst mogelijke onderscheiding af.
De Nederlandse pianiste Vera Kooper wordt beschreven als een sensitief en expressief musicus, met een indrukwekkende techniek en gepassioneerde toewijding. Zij toerde in 2021 samen met Floris Kortie langs de theaters met de voorstelling  ‘Beethoven’. Met het Delta Trio won ze de ‘Anton Kersjesprijs’.

Het Delphine Trio presenteert de cd ‘Adrift’

Op zondag 4 februari om 15.00 uur is het befaamde Londense Delphine Trio te gast. Drie gepassioneerde jonge musici: Magdalenna Krstevska (klarinet), Jobine Siekman (cello) en Roelof Temmingh (piano). Afkomstig uit Australië, Nederland en Zuid-Afrika ontmoetten deze topmusici elkaar aan het Royal College of Music in Londen. Daar behaalden ze met onderscheiding hun mastertitel. Feest van herkenning in dit concert is het klarinettrio van Brahms en Oblivion van Piazzolla. Maar op het programma ook geniale stukken van Kahn, Leighton, Psasthas, Delanoff en Seiber. De muziek die de inspiratiebron vormde om de CD ‘Adrift’ op te nemen. Dat werd gedaan in 2023 in het Muziekcentrum van de Omroep. De leden van het Delphine Trio zijn fervente voorstanders van diversiteit in klassieke muziek. Dat weerspiegelt zich in de programmering. Hun vitaliteit en verbeeldingskracht wordt geroemd.

Met vriendelijke groeten,
Paula Blom

Reacties zijn afgesloten.