EXPOSITIE januari/februari 2024

Henk Zwanenburg  

In de maanden januari en februari hangen aan de muren van ’t Mosterdzaadje schilderijen van Henk Zwanenburg. Een regelmatig terugkerend feest van uitbundige kleuren en voorstellingen die de toeschouwer uitnodigt om nog eens goed te kijken wat er nou allemaal te zien is.

Henk Zwanenburg is in 1961 geboren in IJmuiden. In 1985 studeerde hij af aan de Amsterdamse Academie voor Beeldende Vorming, als tekenleraar. En hij schildert nog steeds.

Eerder al was er een tentoonstelling van zijn reis naar Zwitserland. Afgelopen jaar ging hij weer terug naar de bergen. Hij reed slalommend over bergpassen, nam een enkele keer de kabelbaan zoals langs de Matterhorn of Eiger, zag zijn moeder bij de Todensee en nam een berg aan inspiratie weer mee naar huis. 

Henk is daarna met zijn acrylverf helemaal losgegaan op linnen, karton en mdf, in formaten tot zo groot als wat nog in de auto past.

‘In mijn werken schets ik vaak landschappen met daarin een auto, trein of boot. De voertuigen zijn soms bijna fotografisch weergegeven, de omgeving wordt met een duidelijke knipoog richting de impressionisten in afwijkende kleuren en wilde streken geschilderd.

Daarnaast werk ik ook wel met zwaar vertekende perspectieven. Door de manier van werken maak ik er een modern sprookje van’.

Het werk van Henk Zwanenburg is niet alleen te koop, maar kan ook worden gehuurd.

Bezichtiging: voor en na afloop van de concerten. Of neem contact op met Henk Zwanenburg zelf: www.henkzwanenburg.nl

Reacties zijn afgesloten.