zaterdag 23 december 2023 – 15.00 uur

Noël, Noël  
Het Ronsard Trio
Mariët Kaasschieter – sopraan
Marion Schopman – fluiten
Lenie de Meij – harp
Een mooi, herkenbaar en vrolijk kerstprogramma met voor elk wat wils. Zo brengen we onder andere de Three Wintersongs van Schoonenbeek, Trois chants de Noël van Martin, de Sussex Carol van Willcocks en een aantal Nederlandse kerstliedjes in een bewerking van Ton Koopman

Noël, Noël

Op zaterdag 23 december om 15.00 uur brengt Het Ronsard Trio het kerstprogramma Noël, Noël. Het ensemble, bestaande uit Mariët Kaasschieter – sopraan, Marion Schopman – fluiten en Lenie de Meij – harp, laat het publiek graag delen in haar enthousiasme . Ze lichten tijdens de concerten de gekozen werken op aansprekende, vaak humoristische wijze toe. En dat doen ze inmiddels al 10 jaar. Noël, Noël is een mooi, herkenbaar en vrolijk kerstprogramma met voor elk wat wils. Zo brengen ze de Three Wintersongs van Schoonenbeek, Trios chants de Noël van Martin, de Sussex Carol van Willcocks en een aantal Nederlandse kerstliedjes in een bewerking van Ton Koopman.

Sopraan Mariët Kaasschieter studeerde zang aan het Rotterdams Conservatorium. Zij volgde lied-interpretatiecursussen bij Ruud van der Meer en Robert Holl, en nam begin jaren 1990 deel aan het Gregynog Festival in Wales waar zij masterclasses volgde bij Diane Forlano en Anthony Rolfe Johnson.
Mariët maakte zij deel uit van Quink, een vocaal ensemble dat nog steeds internationale bekendheid geniet, en zingt al sinds 1988 in het Nederlands Kamerkoor. Als soliste is Mariët regelmatig te gast bij koren en orkesten, daarnaast zingt zij bij Camerata Trajectina, een gezelschap dat gespecialiseerd is in Nederlandse muziek van de Middeleeuwen tot de Gouden Eeuw.
 Marion Schopman studeerde fluit aan het Sweelinck Conservatorium Amsterdam bij Harrie Starreveld. Na het cum laude afsluiten van haar master vervolgde ze haar studie met een aantekening kamermuziek. In die tijd werd ze begeleid door Wibi Soerjadi, Hans Eijsackers en Mariëtta Petkova. Lessen en masterclasses volgde ze bij o.a. Robert Dick, Jan-Willem de Vriend, Marten Root, Karlheinz Zöller en Paul Verhey. Marion maakte deel uit van de Stichting Kameropera Nederland, het Keizer(fluiten-)kwartet en het ensemble PP. Momenteel is ze werkzaam als eerste fluitiste bij Het Promenade Orkest.
 Lenie de Meij studeerde harp aan het Brabants Conservatorium in Tilburg bij Susanna Mildonian en aan het Conservatorium van Utrecht bij Erika Waardenburg. In 1995 werd haar de Vriendenkrans van het Concertgebouw in Amsterdam toegekend.
Lenie volgde lessen bij Marie-Claire Jamet in Frankrijk en verschillende masterclasses bij Andrew-Lawrence King, Germaine Lorenzini en Maria Graf. Ze werkte samen met het Groot Omroepkoor, het Xenakis ensemble en het Ribattuta ensemble. Ook remplaceerde ze bij de Holland Orkest Combinatie, nu RBO.
Lenie verzorgt regelmatig koorbegeleidingen, heeft een uitgebreid solorepertoire en speelt graag kamermuziek.

Reacties zijn afgesloten.