zondag 17 december 2023 – 15.00 uur

Kerstgevoel  
Debora Berghuijs – sopraan
Elise Keep -piano
Kerstconcert met bekende én onbekende kerstliederen van o.a. Richard Strauss (Weinachtsgefuhl), Cornelius, Massenet, Humperdinck, Fauré

Kerstgevoel”

Op zondag 17 december om 15.00 uur zullen de zangeres Debora Berghuijs en de pianiste Elise Keep de kerstsfeer in ’t Mosterdzaadje brengen.

Met de opkomst van de burgerklasse in de 19e eeuw, ontstaat er een nieuwe kersttraditie die zich veelal binnenshuis afspeelt. Daardoor wordt kerstmis ook een thema in het klassieke lied repertoire. Componisten als Strauss, Humperdinck, Fauré, Schumann, Massenet, Cornelius en nog vele anderen laten zich inspireren door de viering van het kerstfeest in de huiselijke sfeer. Zij schrijven prachtige liederen die allemaal het kerstgevoel uitdragen. Pareltjes die veelal niet erg bekend zijn geworden. Onterecht, vinden de sopraan Debora Berghuijs en de pianiste Elise Keep. Zij brengen het programma ‘Kerstgevoel’ en zijn ervan overtuigd dat het publiek met deze onbekende, maar zeker ook bekendere liederen uit het klassieke kerst repertoire, alvast in een een goede kerststemming komen.

Sopraan Debora Berghuijs en pianiste en mezzo sopraan Elise Keep leerden elkaar kennen tijdens hun lessen bij tenor James McCray. Jaren later troffen ze elkaar weer en ontstond het idee om samen te gaan werken aan een muzikale theater voorstelling “Geef me tijd”, over het waken en ontwaken bij een moeder in coma. Deze voorstelling gaat medio 2024 in première.

Sopraan Debora Berghuijs is een gepassioneerde liedzangeres en heeft recitals gegeven in zowel binnen- als buitenland. Ze studeerde aan het koninklijk conservatorium en de Guildhall School of Music and Drama te London. Ook is Debora medeoprichter van OperaNL, een nieuw initiatief om opera’s in het Nederlands te vertalen en produceren. In 2019 maakte en vertolkte zij de titelrol in de eerste productie van OperaNL De Passie van Arianne een rapsodische kameropera met werken van Massenet, Marcello en Haydn.

In het operarepertoire zong Debora de titelrol uit Offenbach’s “Die schöne Helena” in theater Die Pasinger Fabrik in München, Duitsland. Verder was ze te horen als ensemble lid in operagroep The Fat Lady in Haarlem, Nederland.

Elise Keep is pianiste en zangeres met een breed repertoire van klassieke muziek tot pop en musical. Naast het begeleiden van Debora op piano treed ze momenteel op als pianiste en zangeres in de voorstelling De Vergeten Diva, een voorstelling van Donnamusica.

Verder heeft zij al vele jaren een piano- en zanglespraktijk.

Reacties zijn afgesloten.