zaterdag 2 december 2023 – 15.00 uur

Maurits Fondse zingt Billy Joel  
Maurits Fondse bezingt het turbulente leven van pianist en zanger Billy Joel en vertelt aan de hand van zijn beroemde songs zijn levensverhaal

Het leven van Billy Joel door Maurits Fondse

De pianist en zanger Maurits Fondse is op zaterdag 2 december om 15.00 uur met zijn alom enthousiast ontvangen solo programma over Billy Joel te gast in ’t Mosterdzaadje.

Andere koek dan wat hij samen met Britta Maria op de planken zet. Dan zijn het de Franse en Nederlandse chansons die gebracht worden. Maar in dit programma bezingt Maurits Fondse het turbulente leven van pianist en zanger Billy Joel. Aan de hand van zijn beroemde songs (en onbekendere parels) vertelt Fondse het levensverhaal van de straatjongen, geboren in The Bronx, opgegroeid op Long Island (‘Downeaster Alexa’), die een enorme haat-liefde verhouding had met de muziekindustrie (‘The Entertainer’). Daarnaast belicht Fondse zijn bijzondere, haast filosofische teksten (‘Summer Highland Falls’), zijn liefde voor New York (‘Say Goodbye to Hollywood’‘New York State of Mind’) , zijn optredens in Rusland tijdens de Koude Oorlog (‘Leningrad’), zijn vaderschap (‘Goodnight my Angel’) en uiteraard de relaties met de vele vrouwen in zijn leven (‘She’s Always a Woman’). Met 150 miljoen verkochte platen en 33 top 40 hits is Billy Joel (nu 68 jaar) één van ’s werelds succesvolste artiesten aller tijden.

De stem en het spel van Maurits Fondse kennende en de recensies te hebben gelezen belooft deze voorstelling iets onvergetelijks te worden.

Reacties zijn afgesloten.