EXPOSITIE november/december 2023

schilderijen van Theo de Graaff  

Het nieuwe project van Theo de Graaff te zien in ’t Mosterdzaadje

Vogels die emoties oproepen

In de maanden november en december zijn de wanden in ’t Mosterdzaadje getooid met vogels, het nieuwste project van Theo de Graaff. Na zijn verhuizing van Santpoort naar Harlingen, is hij geboeid geraakt door de fladderende vogeltjes aan de kustlijn en in zijn tuin. Hierdoor is hij meer en meer vogeltjes gaan tekenen. Vogels roepen emoties en associaties op: ze gedragen zich afwisselend pienter, trots, verbaasd, guitig, onhandig, chagrijnig of blij. Deze emoties/associatie probeert hij weer te geven in zijn ‘vogeltjes’ tekeningen.

Theo de Graaff werkt intuïtief, zijn gemoedstoestand en de emotie van dat moment zijn leidend en kleurrijk. Vooral primaire kleuren. Hij noemt zijn werk geen kunst maar handenarbeid, dat past hem beter. “Ik heb wel wat technische kennis vergaard, maar wil juist de techniek loslaten”.

De vogeltjes zijn te koop en van elk vogeltje gaat er 10 Euro naar het Mosterdzaadje!

Méér vogeltjes staan op zijn website: www.theodegraaff.nl

Reacties zijn afgesloten.