zondag 24 september 2023 – 15.00 uur

Fluit en Piano  
Oriana Dierinck – fluit
Bernd Brackman – piano
Bach, Escher, Franck, Ravel

Fluit-Pianoduo

Oriana Dierinck
[ foto: Dirk van Opstal ]

Op zondag 24 september om 15.00 uur treden in ’t Mosterdzaadje op de fluitiste Oriana Dierinck en de pianist Bernd Brackman. Ze brengen een programma van Bach (1e Partita voor piano solo) , Escher en de beroemde sonate van César Franck.

Vanaf het prille begin van ’t Mosterdzaadje was de Haarlemse pianist een vast terugkerende naam in de agenda. Na een ‘radiostilte’ van meer dan 10 jaar is hij weer terug. Hij verheugt zich op zijn concert in ’t Mosterdzaadje. In de coronaperiode ontmoette hij via internet de Belgische fluitiste Oriana Dierinck. Ze maakten plannen en er kwam, eenmaal weer mogelijk, een concertserie in Antwerpen van de grond. Nu dus in Santpoort mee te maken.

Bernd Brackman

Met de eerste Partita van J.S. Bach voor piano solo is het een sterke opening. Een meesterwerk, intiem en lyrisch dat bestaat uit 6 dansen. Van Rudolf Escher de Sonate voor fluit en piano (1975-78). Het werk wordt wel als zijn testament beschouwd, het laatste werk dat hij schreef. De muziek is Frans georiënteerd en de kleuren heel belangrijk. Het middendeel is mysterieus en het laatste deel eindigt volgens Bernd als een schreeuwende meeuw die gevangen zit in de olie. Tot slot de heel beroemde romantische Sonate in A van Cesar Franck. Meestal gespeeld op viool of cello, maar eveneens goed tot zijn recht komend met de fluit. Deze sonate schreef Franck voor het huwelijk van de beroemde violist Ysayi. In het eerste deel de roze wolken, waarna een donkere lucht verschijnt, een dialoog en een heel harmonieus einde waarin de muziekpartijen als in een canon hetzelfde zeggen. ‘En zo hoort het ook in een goed huwelijk’, aldus Bernd.

oriana-dierinck.weebly.com

Reacties zijn afgesloten.