zondag 21 mei 2023 – 15.00 uur

Pianorecital  
Menachem Har-Zahav
Chopin, Gershwin, Liszt

Piano-hoogtepunt: Chopin, Gershwin en Liszt

Meesterpianist Menachem Har-Zahav speelt drie pianoconceren in één concert

De Amerikaanse pianovirtuoos Menachem Har-Zahav is op zondag 21 mei om 15.00 uur te gast in ’t Mosterdzaadje. Al sinds 2005 mogen we deze bijzondere pianist in Santpoort ontvangen. Daarom ook deze jubileummaand. Het publiek krijgt de kans om in één programma de solo pianobewerkingen van drie orkestwerken mee te maken. Uitgevoerd worden het “Piano Concert No. 1” van Frédéric Chopin, George Gershwins “Rhapsody in Blue” en de “Dance of Death” van Franz Liszt. Stukken die vanwege de grote virtuositeit die het vereist, zelden in concertzalen te horen zijn.
De interpretaties van Menachem Har-Zahav worden in de pers lovend beschreven. Onlangs berichtte de Rhein-Zeitung over dit programma: “Hij betoverde het publiek met een onbeschrijfelijke lichtheid en intensiteit en een hoge expressiviteit in zijn pianospel, zeer geconcentreerd en technisch briljant”. De Westfälische Nachrichten berichtte van eerdere programma’s : “een opmerkelijk, perfect gevormd optreden, zoals men dat niet vaak meemaakt” en het Neue Ruhr Zeitung beoordeelde hem als een “perfecte romantische virtuoos, technisch briljant, expressief, gevoelig zonder valse sentimentaliteit”.  Zijn muzikale expressiviteit en zijn “tot het waanzinnige reikende techniek” zijn de reden waarom hij een pianist van wereldklasse wordt genoemd. Virtuositeit is nooit een doel op zich, maar wordt gebruikt om transparante en genuanceerde klanklandschappen te creëren in dienst van de muziek.

Menachem Har-Zahav heeft internationaal opgetreden als solist met en zonder orkestbegeleiding.  Na talrijke concerten en docentschap aan universiteiten in de VS, verbleef hij drie jaar in Engeland voor verdere studie. Inmiddels woont hij al vele jaren in Duitsland en wijdt hij zich volledig aan het concert geven. Zijn talrijke gastoptredens brachten hem onder meer naar de Tonhalle Düsseldorf, de Gasteig München en de Laeiszhalle Hamburg. In andere Europese landen trad hij al op in Engeland, Italië, Zwitserland en Nederland.

Meer informatie: www.menachem-har-zahav.de

Reacties zijn afgesloten.