Muziekstudio “Opus DS”

In IJmuiden, aan de rand van de duinen is boven de DS- werkplaats van Pim een ruimte gebouwd waar musici ongestoord kunnen oefenen. Het is een heel comfortabel ingerichte ruimte met vleugel, centrale verwarming, keukenblok en toilet. Het uitzicht over de duinen is weids en inspirerend. De stilte is er verrassend. Muziek en stilte, twee grootheden die elkaar versterken.
Ook is er de gelegenheid uit de uitgebreide muziekbibliotheek platen te beluisteren. Deze grammofoonplaten mogen zelfs worden gekocht voor 75 eurocent per stuk.
Behalve musici kunnen ook schrijvers of ‘gewone mensen’ die behoefte hebben aan een rustige plek hier een dag doorbrengen. Alleen mag er niet worden gerookt binnen. Voor 50 euro per dag is deze ruimte te huur.

Het idee om een soort muziek oefenruimte te maken leefde al een hele tijd. Als je veel met musici omgaat ken je ook hun verhalen over hoe lastig het is om ongehinderd te kunnen studeren. Niet elke musicus heeft de beschikking over een geluidsdichte studio. Vaak kan er maar beperkt of soms helemaal niet thuis gestudeerd worden.

Pim werkte tot aan zijn dood in 2016 in zijn geliefde werkplaats in IJmuiden. Hij was een echte Citroën-DS specialist. Maar ook een groot muziekliefhebber en geen onverdienstelijk pianist. Toen de werkplaats naast hem een verdieping er boven op ging zetten besloten ook wíj dat te doen. Het is een heerlijke en zonnige plek, direct aan de duinen en heel stil. Een uitgelezen plek om ongestoord te kunnen studeren en te combineren met een duinwandeling naar het strand of een bezoek aan de havens van IJmuiden. Je moet er van houden, van dat ruige IJmuidense gebied. Het ruikt er naar zout en teer en bij de visafslag naar vis en aan de overkant van het kanaal zie je het imposante Hoogoventerrein. Het is geen gelikte badplaats maar wij hebben ons hart er aan verpand. Het duingebied tegenover het appartement voert langs monumentale bunkers naar zee.

Wij willen musici gebruik laten maken van deze ruimte.  Er staat een echt mooie vleugel die eerst bij ons zelf thuis stond maar zich door de grote afmeting nooit in de kamer heeft willen voegen. Hier komt het instrument veel beter tot zijn recht. We gaan er van uit dat de vleugel en de ruimte met respect worden behandeld.

Voor informatie: 023-5378625

Reacties zijn afgesloten.