Veelgestelde Vragen

Donateur worden

U wilt de Stichting ’t Mosterdzaadje financieel steunen, dan kan dat door uw naam en adres door te geven. Vanaf €35 komt U dan in het bestand van vrienden van ’t Mosterdzaadje en krijgt 5 keer per jaar post thuis. Daarin een brief over het reilen en zeilen in en om ‘t Mosterdzaadje en de komende twee maandprogramma’s.

De acceptgiro zal gaan verdwijnen en dat is voor veel mensen best lastig. Dit jaar sturen we die nog bij de brief van augustus 2022 aan het begin van het concertseizoen.
Omdat we een culturele ANBI zijn, kunnen giften en schenkingen van de belasting worden afgetrokken. Meer info daarover vindt u op: www.mosterdzaadje.nl/giften

Bij de Kamer van Koophandel in Amsterdam zijn wij ingeschreven onder nummer: 41223781.
Het rekeningnummer van Stichting ’t Mosterdzaadje is: 
Rabobank Haarlem-IJmond : NL41 RABO 0145 8220 36

De stichting ‘t Mosterdzaadje is geheel afhankelijk van donaties en giften omdat we zonder enige vorm van subsidie alle activiteiten organiseren.

Is reserveren verplicht?

Na alle beperkende maatregelen die de Corona met zich meebracht weer van de baan zijn, is ook het verplicht reserveren niet meer van toepassing.

U kunt weer spontaan zonder reservering de concerten bezoeken. De richtlijn voor de collecte is 10 euro.

Aanmelden voor een optreden

In de eerste 33 jaar van ‘t Mosterdzaadje was er de roemruchte traditie van het inboeken op 1 april. Door de grote toeloop van aanmeldingen werd dat voor beide partijen erg frustrerend. Tegen de tijd dat je er telefonisch door was, zat de agenda al dichtgetimmerd. Vanaf 2016 gooiden we het roer om. Nu komen aanvragen het hele jaar binnen en raad ik de mensen aan in januari zich nogmaals te melden.

Tot nu toe lukt het elk jaar weer met alles wat er binnen komt een programmering te maken waar je je vingers bij af likt.  De hoogste prioriteit is en blijft de klassieke muziek, met af en toe wereldmuziek, een verteltheater of iets dergelijks. De kwaliteit van het aanbod in ’t Mosterdzaadje is hoog. Er onder willen we niet. Het honorarium bestaat uit de opbrengst van de collecte na afloop minus de onkosten van ’t Mosterdzaadje. Dat alleen als er voldoende geld is opgehaald. Bij te weinig opbrengst vullen we aan tot 100 euro p.p. Maar als het ensemble groter is dan 4 personen wordt dat al lastiger. Vooruit weet je nooit wat er opgehaald gaat worden omdat dat afhankelijk is van het aantal bezoekers.  Hoe dan ook zorgen we ervoor dat musici uit hun onkosten zijn.  De randvoorwaarden van een optreden zijn het aantrekkelijkst.  Goede publiciteit, een concertvleugel (Bechstein) voor ieder concert gestemd, CD-opname direct mee naar huis en veel gezelligheid na afloop, publiek met warme oren en samenstelling van programma helemaal naar eigen inzicht.  Het zijn gewoon de leukste concerten.

Hoe kan ik exposeren?

Kom eerst kijken in ’t Mosterdzaadje of je de ruimte geschikt vindt voor hetgeen je wil exposeren.  Het is geen galerie.  Je werk gaat aan de muren een verbinding aan met de muziek en het publiek dat er tijdens de concerten veel naar zit te kijken.  Ook zelf kijken we er een maand lang naar en daarom moeten we het wel ‘mooi’ vinden.  In ieder geval iets waar we met plezier een maand naar willen kijken.

Het is geen must, maar in de loop der jaren er ingeslopen: na de expositie ontvangen wij een klein werkje als aandenken. Dat gebruiken we dan weer bij gelegenheids exposities. Omdat we vinden dat kunstenaars al genoeg kosten maken met inlijstwerk etc. voor een tentoonstelling hangt, rekenen we geen provisie bij verkoop.  Zo heel veel wordt er ook niet verkocht in het algemeen.  Wél zijn er in een maand tijd veel bezoekers geweest die het werk in zich hebben op kunnen nemen.

Is ’t Mosterdzaadje ook te huur?

Niet voor luidruchtige feesten en partijen. Wél voor een besloten concert, een rouwplechtigheid, workshop, studiedag of training. Ook voor verjaardag met concert of voor een huwelijks voltrekking. Omdat we midden in een woonwijk gevestigd zijn en we rekening willen houden met de buren wordt ‘t Mosterdzaadje in principe niet in de avonduren verhuurd. In ’t Mosterdzaadje hangt een erg goede sfeer en de activiteiten willen we in het verlengde van cultuur en bezinning houden. Huurprijzen variëren.

Levende muziek nodig?

In ons bestand zitten de beste, meest gemotiveerde en aardigste musici die je maar kunt bedenken.  Ze hebben allemaal hun hart op de goede plek en willen graag hun talenten delen met publiek.  Voor het organiseren van muziek bij een verjaardag, een diner, een begrafenisplechtigheid of wat dan ook, willen wij u graag aan de mooiste muziek helpen.

Reacties zijn afgesloten.