zondag 16 april 2023 – 15.00 uur

Het Tableaux Pianoduo  
Ischico Velzel
Anna Michels
Rachmaninov en Vine

Jong en meeslepend pianoduo Tableaux

Pianoduo ‘Het Tableaux’ geeft op zondag 16 april om 15.00 uur een concert in ’t Mosterdzaadje. Sinds eind 2020 vormen de jonge pianistes Anna Michels en Ischico Velzel een heel succesvol duo. Op het programma staan composities van Morisson, Rachmaninoff en Vine. Het Tableaux Pianoduo voert graag toegankelijke en sprekende pianoduowerken uit en duikt daarnaast het liefst in minder bekend repertoire zoals de meeslepende en spannende sonate voor vier handen van Australische componist Carl Vine. Ook zijn zij recent begonnen met improviseren op het podium. Hiermee proberen ze naast een connectie met elkaar, een connectie met het publiek te creëren. Zowel de spelers als het publiek weten nog niet wat er gaat gebeuren.

Het Tableaux Pianoduo ontmoette elkaar in Glasgow waar zij allebei hun Master of Music afrondden aan the Royal Conservatoire of Scotland. Continu zijn ze op zoek naar de grenzen van pianoduo spelen en voeren bijzonder repertoire uit dat tot de verbeelding van hun publiek spreekt.

Ze verzorgden samen het concert Dreams and Nightmares voor het Piano Festival in Glasgow 2021. In dit concert combineerden ze verschillende kunstdisciplines met klassieke muziek.

Het duo kreeg coaching van gerenommeerde pianisten, waaronder Petras Geniušas, Aaron Shorr, Graeme Mcnaught en Fali Pavri. Concerten vonden recentelijk onder andere plaats in de Nieuwe Kerk in Den Haag en op het Pianoduo Festival in Amsterdam.

Reacties zijn afgesloten.