vrijdag 14 april 2023 – 20.00 uur

Piazzolla  
Grupo del Sur
Matías Pedrana – bandoneon
Anne Marie van de Grint – viool
Paul Hagenaars – gitaar
Robin El-Hage – piano
Daniël Lehman – contrabas
Piazzolla, uit het hart, naar het hart

Apiazolado’ door Grupo del Sur

Het befaamde ensemble Grupo del Sur komt op vrijdag 14 april om 20.00 uur met een concert dat helemaal draait om Astor Piazzolla, de Argentijnse keizer van de tango .

Grupo del Sur bestaat uit:

Matias Pedrana – bandoneon, Anne-Marie van de Grint – viool, Paul Hagenaars – gitaar, Robin El-Hage – piano en Daniël Lehmann – contrabas

In Apiazolado, wat zoveel betekent als à la Piazzolla, brengt Grupo del Sur naast het bekendere Tango Nuevo repertoire van Piazzolla ook werken die deze vragen oproepen en wellicht ook beantwoorden. Met o.a. ook muziek van de hedendaagse componist/violist Ramiro Gallo.

Uit het hart, naar het hart.

Astor Piazzolla was een meester in het schrijven van muziek die raakt.

Energie, passie en ontroering, maar ook humor en lichtvoetigheid; een breed scala aan emoties komen voorbij. In de originele kwintetbezetting die Piazzolla zo beroemd maakte, vertolkt Grupo del Sur als geen ander zijn muziek, met als doel van elk concert een onvergetelijke belevenis te maken.

 Piazzolla was een Argentijnse tango-grootheid en vernieuwer van de Argentijnse tango. Hij bracht de tango van de kroeg en de straat naar het concertpodium. Hij behield passie en melancholie en verrijkte de muziek met elementen uit klassieke muziek en jazz. Zijn muzikale nalatenschap is enorm en inspireert wereldwijd vele componisten, musici en luisteraars. 

Grupo del Sur geeft concerten sinds 2007 en speelde op vele kamermuziekpodia en festivals. De laatste cd ‘Inspiración’ werd live opgenomen in het Concertgebouw Amsterdam. De groep is regelmatig te zien op Brava TV en te beluisteren op Radio 4.

www.grupodelsur.nl

Reacties zijn afgesloten.