vrijdag 7 april 2023 – 20.00 uur

Goede Vrijdag

Alma Duo  
Hoogtepunten uit de sacrale muziek
Natalie Merfort – sopraan
Svetlana Lohman – piano
Mozart, Franck, Rachmaninov, Pergolesi, Granados, Haydn, Tsjaikovsky

“Twee muzikanten, die versmelten tot één klank, een stroom van muziek, één hart, één ziel.”

Het Alma Duo

Muziek die ontroert en troost biedt, het Alma Duo is daar heel erg goed in. Op Goede vrijdag 7 april om 20.00 uur hebben Natalie Merfort en Svetlana Lohman een prachtig concert voorbereid met sacrale stukken van Pergolesi, Haydn en Mozart. Romantische muziek van Franck en Fauré. Russische muziek van Tsjaikovski en Rachmaninov. Spaanse muziek van Granados en enige volksliederen. Alles bij elkaar gezocht om het publiek met deze bezielde muziek te raken . Alma betekent dan ook ‘ziel’. De musici ervaren muziek als een universele krachyt en ze nemen de luisteraar mee op reis naar de assentie van het zijn. Het mag wat zweverig klinken, maar zij geven woorden aan de beleving van muziek zoals we die als muziek liefhebbers allemaal wel herkennen.

Natalie Merfort (sopraan). Ze studeerde klassieke zang in Berlijn en is afgestudeerd in jazz en popmuziek op Codarts te Rotterdam en het Berklee College Of Music in Boston.

Svetlana Lohman (piano). Ze studeerde muziektheorie en piano aan de Herzen Pedagogische Staatsuniversiteit te Sint-Petersburg. Daarnaast promoveerde zij in de filosofie en volgde cursussen kunstgeschiedenis.

Reacties zijn afgesloten.