zondag 19 november 2017 – 15.00 uur

VIOOL EN PIANO
Sergei Fedosjeenko – viool
Vital Stahievitch – piano
Franck, Brahms, Chopin

Inwijding van een gerestaureerde viool met toegewijd programma

Sergei Fedosjeenko

Het concert dat vrijdag 24 november om 20.00 uur in ’t Mosterdzaadje gegeven wordt staat in het teken van een restaureerde viool. Sergei Fedosjeenko, vioolbouwer en violist, speelt samen met de pianist Vital Stahievitch een programma met werken van Johannes Brahms (Sonate nr. 3 opus 108), de Sonate van César Franck, pianosolo een Polonaise en een Wals van Frederic Chopin en tot slot de bloedstollend mooie Nocturne van Chopin voor viool en piano.

Vital Stahievitch
foto: Gennady Kuznetsov

Fedosjeenko restaureerde op verzoek van Pim deze viool en ze maakten de afspraak dat er als de viool klaar was, hij er een concert op zou geven in ’t Mosterdzaadje. De viool is gerepareerd, maar Pim zal het resultaat fysiek niet beleven, maar zijn geest neemt het wel tot zich. Daarom is het programma ook een samenstelling van lievelingsstukken van Pim. Nu zullen wij met de kritische oren van Pim moeten beoordelen hoe de viool is geworden. Geen Stradivarius, maar voor een getalenteerd violist goed te gebruiken.

Sergei Fedosjeenko is afkomstig uit Wit-Rusland studeerde viool in Moskou en Minsk. Vestigde zich 25 jaar geleden in Nederland en maakte van de vioolbouw zijn beroep.

De pianist Vital Stahievich is eveneens geboren en getogen in Wit-Rusland. Een veel gevraagd pianist die momenteel in Amsterdam woont en als pianist verbonden is aan het Conservatorium van Amsterdam.

Reacties zijn afgesloten.