Vrouwelijke componisten en MirAnDa Trio

Beste mensen,

Twee geweldige musici Vera Kooper (piano) en Maria du Toit (klarinet) hebben zich in hun programma geheel laten inspireren door vrouwelijke componisten. Dat vrouwen kunnen componeren staat buiten kijf, maar dat ze nog weinig uitgevoerd worden is een feit. Mooie opmaat voor internationale vrouwendag, al is die op 8 maart.
Met het MirAnDa Trio (harp, zang ,fluit) is het altijd een terugkerend feest van kleuren en klanken. Hun programma staat in het teken van componisten die de volks- en zigeunermuziek als inspiratiebron gebruikten.

Duo Du Toit Kooper

Zaterdag 4 maart om 15.00 uur treden de klarinettiste Maria du Toit en de pianiste Vera Kooper op. Dit duo laat de genialiteit, creativiteit en veerkracht in de muziek van vrouwen horen. Maria du Toit wordt gezien als een van detop instrumentalisten van haar thuisland, Zuid-Afrika. De Nederlandse pianiste Vera Kooper wordt beschreven als een sensitief en expressief musicus, met een indrukwekkende techniek en gepassioneerde toewijding. Zij hebben zich in dit programma helemaal laten inspireren door de muziek van vrouwen door de eeuwen heen. Dat ‘zij’ even goed kan componeren als ‘hij’ weten we anno 2023 wel, maar op de programmering zijn de vrouwen nog altijd sporadisch terug te vinden. Vanmiddag dus alles vrouw wat de klok slaat, met werken van Clémence de Grandval, Ida Gotkovsky, Maria Elisabeth von Sachsen-Meiningen, Alice Mary Smith, Ivy Priaulx Rainier, Lera Auerbach,, Germaine Tailleferre, Francine Aubin, Sarah Feigin.

Betoverende klanken van het MirAnDa Trio

Op zondag 5 maart om 15.00 uur geeft Het MirAnDa Trio  een concert in de altijd weer verbazend mooie combinatie van harp, zang en fluit. Het zijn de harpiste Mirjam Rietberg, de zangeres Anna Azernikova en de fluitiste Dasha Beltiukova. Ooit studeerden zij met elkaar aan het conservatorium in Amsterdam waar hun samenwerking begon. Na al die jaren is hun vriendschap en het samenstellen van mooie programma’s de basis van een waar muziekfeest. Thema van dit programma is de muziek van componisten die zich lieten inspireren door volks- en zigeunermuziek. Ze nemen in wisselende combinaties, van solo, duo en trio, het publiek mee in de melancholie en uitbundigheid van Dvorak, Bartok, Ravel en Nino Rota.

Een kleurrijk, toegankelijk en gevoelig programma.

Met vriendelijke groeten,
Paula Blom

Reacties zijn afgesloten.