Braziliaans klassiek en pianiste Vivianne Cheng

Beste mensen,

De twee Braziliaanse musiciennes Elizabeth Fadel (piano en accordeon) en Maripepa Contreras (hobo) kwamen na hun studie naar Nederland om zich in Den Haag te bekwamen in Oude Muziek en Jazz. Het levert zaterdag een prachtig concert op van klassiek werk in een jazzy Braziliaanse jasje gestoken. Voor de pianiste Vivianne Cheng is het ook haar eerste bezoek aan ’t Mosterdzaadje. Zij treedt wereldwijd op in de beroemdste concertzalen. Wat bijzonder dan om haar zo in de intieme sfeer van het Santpoorts concertgebouw mee te kunnen maken.

Swingend klassiek

[foto: Mick C.]

’t Mosterdzaadje gaat kennis maken met de pianiste en accordeoniste Elizabeth Fadel en de hoboïste Maripepa Contreras. Op zaterdag 25 februari om 15.00 uur spelen zij klassieke muziek o.a. Bach, Beethoven en Mozart, heel subtiel gestoken in een jazzy Braziliaans jasje.

De Braziliaanse Elizabeth en Maripepa spelen al jaren samen. Beiden studeerden zij in Nederland, zowel jazz als oude muziek. Elizabeth is tevens componist en zal ook van haar eigen werk laten horen. Het belooft een mooie en bijzondere mix te worden van klassiek en Braziliaans.

Elizabeth Fadel studeerde klavecimbel in Den Haag. Haar klassieke vorming en haar erfgoed maken haar muziek zo bijzonder. Elke noot klinkt tegelijkertijd stevig en teder, vol leven en energie.

Sterpianiste Vivianne Cheng

Vivianne Cheng is de jongste Steinway Artists ooit. Op zondag 26 februari om 15.00 uur brengt zij een programma met muziek waarin de componisten zich door de natuur hebben laten inspireren. Ze opent met Franz Liszt (Vallée d’ Obermann ), gevolgd door Robert Schumann (Waldszenen) en tot slot de laatste sonate van Ludwig van Beethoven opus 111.

Vivianne Cheng (North Carolina) won vanaf haar tiende jaar talloze prestigieuze prijzen. In de pers wordt zij bejubeld om haar verbazingwekkend snel vingerwerk, glinsterende toon, subtiele dynamische schakeringen en nog veel meer. Zij studeerde in Amsterdam, Salzburg en Londen.

Zij ontving in 2020 de ‘Heldenspeld’ van de Gemeente Amsterdam voor het geven van live concerten op een boot door de grachten tijdens de pandemie. Vivianne Cheng is verbonden aan de pianofaculteit van het Mozarteum in Salzburg en gastdocent piano aan het Utrechts Conservatorium.

Met vriendelijke groeten,
Paula Blom

Reacties zijn afgesloten.