vrijdag 17 november 2017 – 20.00 uur

‘TWEESTEMMIG DOOR DE TIJD’
Britte de Groot – sopraan
Femke Hulsman – mezzosopraan
Paul van Laar – piano
Händel, Pergolesi, Mendelssohn, Brahms, Vaughan Williams en Gershwin

Tweestemmig door de tijd

Tweestemmig door de tijd

Vrijdag 17 november om 20.00 uur zingen Femke Hulsman en Britte de Groot het programma ‘tweestemmig door de tijd’. Paul van Laar begeleidt het duo op de piano. Naast de geliefde klassiekers die al in hun repertoire zaten, nemen ze de kans om enkele van hun droomduetten voor het eerst ten gehore te brengen. Zo voeren ze u mee van bekend werk uit het Stabat Mater van Pergolesi, langs romantische melodieën van Brahms en Mendelssohn, tot moderne musical songs. In dit concert is er ook nog tijd voor solo-uitvoeringen van de musici. De drie kijken er erg naar uit om u al deze prachtige muziek te laten horen.

Femke en Britte leerden elkaar in mei 2016 kennen, toen hun zangdocent hen voor een uitvoering bij elkaar bracht. Een geniale zet, zo bleek. Hun stemmen — warm en donker, helder en licht — vullen elkaar mooi aan. Dat maakt het zingen nog leuker, vinden zij. Femke is student psychologie aan de Universiteit Utrecht. Daarnaast is zij in september begonnen met een vooropleiding zang aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Britte heeft net haar studie internationale betrekkingen en geschiedenis aan de University College Utrecht afgerond. Ze volgt een vooropleiding aan de Schumann Akademie in Zwolle.

Femke en Britte treden regelmatig op allerhande open podia op, zoals Salon Lunaire in Amsterdam. Ze hebben verschillende masterclasses gevolgd, waaronder een van Mathilde Santing, Maarten Koningsberger en Paula de Wit bij Cantina Vocaal in Amsterdam. In november 2016 stonden ze in de finale van de Sweet Sorrow Award, waarbij ze derde zijn geworden. De twee zangeressen worden begeleid door pianist Paul, student scheikunde en kunstgeschiedenis aan University College Utrecht. In 2014 sloot hij het hoogste graadexamen van de European Piano Teachers Association af, en in 2016 won hij het Limburgs Jeugd Pianoconcours in de leeftijdscategorie 17-25. Naast het spelen van klassieke muziek op piano is hij een enthousiaste bassist, voornamelijk geïnspireerd door muziek van the Beatles en Radiohead.

Reacties zijn afgesloten.