zondag 5 maart 2023 – 15.00 uur

MirAnDa Trio  
Mirjam Rietberg – harp
Anna Azernikova – zang
Dasha Beltiuokova – fluit
Ravel, Dvořák, Bartók, Nino Rota

Betoverende klankkleuren met het MirAnDa Trio

Op zondag 5 maart om 15.00 uur geeft Het MirAnDa Trio in ’t Mosterdzaadje een concert in de altijd weer verbazend mooie combinatie van harp, zang en fluit. Het zijn de harpiste Mirjam Rietberg, de zangeres Anna Azernikova en de fluitiste Dasha Beltiukova. Ooit studeerden zij met elkaar aan het conservatorium in Amsterdam waar hun samenwerking begon. Na al die jaren is hun vriendschap en het samenstellen van mooie programma’s de basis van een waar muziekfeest. In dit concert worden uitgevoerd Griekse liederen van Ravel (zang en harp), Roemeense volksdansen van Bartók (fluit en harp), Tsjechische zigeuner melodieën van Dvořák (trio) en Sarabande en Toccata van Italiaanse filmcomponist Nino Rota (harp solo). Thema van het programma is de muziek van componisten die zich lieten inspireren door volks en zigeunermuziek. Ze nemen het publiek mee in de melancholie en uitbundigheid van Dvořák, Bartok, Ravel en Nino Rota Een kleurrijk, toegankelijk en gevoelig programma.

Fluit en harp

Bartók heeft vele honderden volksdansen en volksliederen bewerkt. Uit zijn beginperiode stammen de wereldberoemde Roemeense Volksdansen (1915).

De karakteristieken van Bartóks muziek zijn nauw verbonden met zijn de liefde voor volksmuziek. Als componist en onderzoeker richtte hij zich in het bijzonder op de muzikale folklore van Hongarije en Roemenië, maar zijn interesse strekte zich uit tot ver buiten de Balkan.

Harp solo

Een harp solo van de Italiaanse filmcomponist Nino Rota (1911-1979).

De Sarabanda opent met warme, mineur akkoorden in het lage register. Een kalm gedeelte.

Toccata, is een snel deel en toont een groot contrast in dynamiek, frasering en harmonie.

Zang en harp

De “Cinq mélodies populaires Grecques” zijn een verzameling traditionele, Griekse liederen, geharmoniseerd door Ravel tussen 1904 ten 1906. De teksten werden vertaald of geschreven in het Frans door Michel Dimitri Calvocoressi.

Reacties zijn afgesloten.