Twee hartverwarmende concerten

Beste mensen,

De laatste twee concerten van januari zijn in handen van 5 bijzonder muzikale vrouwen afkomstig uit Minsk en één Hollandse bas-bariton. Het is een gelukkig toeval allemaal. De violiste Ksenia Beltiukova kon met haar visum de grens overkomen om samen met haar zuster, de fluitiste Dasha Beltiukova concerten te geven. Zo ook de moeder van pianiste Maria Prokofieva, de concertpianiste Yelena Prokofieva. Niet toevallig dat moeder en dochter 4 handige werken van Prokofiev gaan uitvoeren. Ze hebben met elkaar, in veel verschillende combinaties, een heel mooi programma voorbereid voor de zaterdagmiddag. En zondagmiddag begeleidt de pianiste Marjana Butko, ook geboren en getogen in Minsk, de bas-bariton Remmert Velthuis die een aanstekelijk operaprogramma ten gehore gaat brengen.

De zusjes Beltiukova en moeder en dochter Prokofieva

Muziek kan grenzen doen laten verdwijnen. Met de komst van de violiste Ksenia Beltiukova en de concertpianisteYelena Prokofieva uit Minsk naar Nederland is er op zaterdag 28 januari om 15.00 uur een concert te beleven waarin fluitiste Dasha Beltiukova met haar zuster muzikaal verbonden is. Ook herenigd is pianiste Maria Prokofieva die nu samen met haar moeder quatre-mains werken van Prokovief gaan uitvoeren. Ze hebben een prachtig programma in wisselende samenstellingen van o.a. Schnittke, Tsjaikovsky, Geraldone Green en Borodin. En natuurlijk ontbreekt een compositie van vader Sergey Beltiukov niet. Een hartverwarmende uitvoering.

Lang leve de opera!

Op zondag 29 januari om 15.00 uur brengen de bas-bariton Remmert Velthuis en de pianiste Marjana Butko (Belarus) een spetterend operaprogramma. De aria’s uit Nabucco staan centraal. Grootse overdadige muziek, met een herkenbare en vrolijke klank, maar wél met een strijdlustig en tamelijk agressief verhaal erachter; de bestorming van Jeruzalem door de Assyrische koning Nebukadnezar, en de standvastige wraakzucht van de Hebreeërs, aangevoerd door hogepriester Zakaria.

De 3 aria’s van Zakaria zullen ten gehore gebracht worden, en wie weet zingen we met elkaar het overbekende slavenkoor…Ook in de Bach cantate 46 gaat het over de verwoesting van Jeruzalem. In maart zingt Remmert de rol Zakaria in Nabucco. Marjana Butko, gespecialiseerd in liedbegeleiding studeerde in Minsk en Stockholm behaalde haar masterdiploma in Amsterdam bij David Kuyken.

Met vriendelijke groeten,
Paula Blom

Reacties zijn afgesloten.