Marjolein Meijers en de pianist Luís Rabello

Beste mensen,

Dapper trotseerden de muziekliefhebbers afgelopen weekend het slechte weer. Tegen mijn verwachting in, was de zaal goed gevuld en kregen de bezoekers mooie concerten en wisten de musici weer waarom ze toch dit beroep hadden gekozen. Op zaterdagmiddag is Marjolein Meijers te gast met haar wereldband. Familieportret heet de voorstelling. Zondagmiddag neemt de pianist Luís Rabello plaats achter de vleugel. Eerder maakten we kennis met zijn indrukwekkende pianospel. Weer of geen weer, muziek doet alles even vergeten.

Folk zonder geitenharen sokken

Ze blijft ‘t Mosterdzaadje trouw en komt samen met haar vaste begeleiders Onno en Walter Kuipers op zaterdag 21 januari om 15.00 uur haar nieuwe voorstelling presenteren: Familieportret. Daarin wordt teruggeblikt en maakt ze nieuwe herinneringen. ‘Een muzikaal feestje met muziek uit alle windstreken. Noem het ‘Folk’ maar dan in een nieuw jasje zonder geitenharen sokken‘, zo omschrijft ze haar programma. Iers, Folk, Americana, Balkan, eigen liedjes en smeuïge verhalen.

Marjolein Meijers maakt muziek, al een leven lang. Bekendheid verwierf zij vooral met de Berini’s. Een grote schare fans volgt haar nog steeds trouw. En terecht. Dit verbazingwekkend muzikale trio weet alle emoties bij het publiek aan te spreken. Met onvervalste Rotterdamse tongval praat Marjolein haar muziek aan elkaar. Veelal een persoonlijke reis door haar leven. Samen met de broers Walter en Onno Kuipers, super instrumentalisten, zet ze een programma neer waarin vrolijkheid, verdriet, uitzinnigheid en verbazing zich in een recordtempo afwisselen. Marjolein Meijers (zang, bas, gitaar banjo ), Walter Kuipers (viool, mandoline, bouzouki, doedelzak) en Onno Kuipers ( accordeon, trekzak, gitaar ) vormen samen een wereldband die bruist, zindert, lacht en ontroert.

Pianist Luís Rabello

[foto: Lenny Oost]

De uit Brazilië afkomstige pianist Luís Rabello is op zondag 22 januari om 15.00 uur te gast. Hij gaat een prachtig programma uitvoeren met werken van Franz Schubert (4 impromptu’s op.90), Franz Liszt (Liebestraum en Sonate in B minor) en de Paganini Variaties in Braziliaanse stijl geschreven door de pianist zelf, Luís Rabello.

Eerder maakten we in ’t Mosterdzaadje kennis met het briljante spel van deze pianist. Luís Rabello, de ambassadeur van de Braziliaanse muziek‘ aldus de Spaanse pers, werd geboren in Rio de Janeiro, Brazilië, in een familie van gerenommeerde muzikanten. Rabello won verschillende prijzen in zijn thuisland en studeerde zowel aan het Conservatorium in Moskou als in Rotterdam. Zijn eerste album ‘Flor da Noite’ (Challenge Records 2019) werd door NPO4 als cd van de maand uitverkoren.

Luís Rabello maakte zijn debuut als 11 jarige jongen met de uitvoering van Mozarts pianoconcert in Rio de Janeiro. In Nederland speelde hij hij het Concertgebouw en de Doelen, ook was hij te gast bij Podium Witteman en wordt zijn naam en zijn muziek veel gehoord op de radio.

Met vriendelijke groeten,
Paula Blom

Reacties zijn afgesloten.