zaterdag 18 februari 2023 – 15.00 uur

Joost Zoeteman Jazz trio (OHT)  
Joost Zoeteman – gitaar
Wim de Vries – drums
Bart Tarenskeen – contrabas
originele muziek en bestaande composities in een geheel nieuwe vorm

O.H.T. (Occupational Hazard Trio)

Op zaterdag 18 februari om 15.00 uur is dit jazztrio te gast in ’t Mosterdzaadje.

Als middelpunt van verschillende muzikale projecten richtte Joost dit trio op met Wim de Vries (drums) en Bart Tarenskeen (contrabas). Wim de Vries – een van de meest bekende drummers in Europa en de ene helft van “Drumbassadors” – die furore maakte in de hele wereld en Bart, een belangrijke figuur in de Nederlandse jazzmuzikantenscene.


O.H.T (Occupational Hazard Trio) doet zijn naam eer aan door muziek te maken waarbij het muzikale risico tijdens het spelen opgezocht wordt. Het repertoire bestaat uit eigen originele muziek en bestaande composities in een geheel nieuwe vorm. Al improviserend worden de oneindig verschillende paden van de muziek verkend. Op zoek naar het ideale kruispunt van eigenheid, actualiteit en traditie staan de gevoelssprieten volop uit, naar elkaar, naar het publiek, omgeving en sfeer

Gitarist Joost Zoeteman geniet bekendheid door zijn eigenzinnige gitaarspel, een cross-over van jazz, gipsy jazz en hedendaagse invloeden uit alle windstreken. Met een frisse en open benadering van bestaande stijlen blaast hij nieuw leven in stijlen met wortels in de traditie. Het Amerikaanse magazine Just Jazz Guitar schreef over Joost zijn spel: “this is Music with balls, artistry and attitude from a player who has chops for days” De muziek leidde Joost de afgelopen jaren tot succesvolle optredens op onder andere het Hidrelliz Festival Istanbul, Djangofollies, Khamoro Gypsy Festival en het North Sea Jazz Festival.

Reacties zijn afgesloten.