zondag 12 februari 2023 – 15.00 uur

Piano en Cello  
Marja Bon – piano
Hans Woudenberg – cello
Beethoven en Sjostakovitch

Marja Bon & Hans Woudenberg

Op zondag 12 februari om 15.00 uur zijn de pianiste Marja Bon en de cellist Hans Woudenberg te gast in ’t Mosterdzaadje. Twee musici van grote naam en faam. Zij werkten heel lang samen in het Schönbergensemble en hebben nu een eigen duo dat zindert van hartstocht voor de muziek. Op het programma Beethoven en Shostakovitsj.

Van Beethoven worden de 7 variaties uit het thema uit ‘die Zauberflöte ‘uitgevoerd en de Sonate op 105 in D-groot (1815).

Van Dmitri Shostakovitsj (1906-1975) de sonate op 40 in d-klein (1934).

‘Waarachtig flits het zwaard van de muzikale rede in de gespeelde werken van Beethoven en Sjostakovitjs. Hun werken zijn zowel hoogst persoonlijk als universeel, een kenmerk van alle grote kunst. Ze zijn daarmee in staat om oprecht te ontroeren.

Kortom, een uitdaging voor de musicus en een sterke ervaring voor de luisteraar’.

Een buitenkans om in de intieme ruimte van ’t Mosterdzaadje twee grote musici aan het werk te zien.

Reacties zijn afgesloten.