zondag 5 februari 2023 – 15.00 uur

De Zoete Inval  
Cor van Sliedregt – gitaar, mandoline, bouzouki
Rob Keene – viool, concertina
Martie Jonker – fluiten, concertina
Irene van der Laan – draailier, nyckelharpa, percussie
Danielle Janssen  – contrabas, lumberjack
Hollandse anonieme instrumentale dansmuziek de Gouden Eeuw

Volksmuziek met een klassiek tintje door De Zoete Inval

De Zoete Inval

Zondag 5 februari om 15.00 uur speelt in ’t Mosterdzaadje muziekensemble De Zoete Inval Oudhollandse anonieme instrumentale muziek uit de periode 1600 – 1750. Cor van Sliedregt – gitaar, mandoline, bouzouki. Rob Keene – viool, concertina. Martie Jonker – fluiten, concertina. Irene van der Laan – draailier, nyckelharpa, percussie. Danielle Janssen – contrabas, lumberjack.

De leden van de Zoete Inval bespelen instrumenten die eveneens uit vervlogen tijden komen. Het repertoire bestaat uit volkse melodieën die uit anonieme bronnen komen zoals het Handschrift Enkhuizen.

Deze historische muziekboeken en handschriften zijn een schatkamer van interessante – destijds populaire – melodieën die eeuwenlang niet tot klinken zijn gebracht.

De melodieën worden door de leden zelf voorzien van akkoorden, tweede stem, versieringen en een baspartij, op eigentijdse wijze.

Een optreden van De Zoete Inval is een informele kennismaking met historische muziek, verlucht met informatie over de muziek en haar context. 

Een intieme en gemoedelijke sfeer maakt elk concert van De Zoete Inval tot een aparte belevenis.

Reacties zijn afgesloten.