zaterdag 4 februari 2023 – 15.00 uur

Beethoven  
Patrick Hopper
Opus 2 nr.3; Opus 2 nr.2 en Opus 53 (“Waldstein”)

Beethoven door Patrick Hopper

[foto: POPpictures – Mary-Ann Deuning]

Op zaterdag 4 februari om 15.00 uur is hij terug op het podium in ’t Mosterdzaadje. De pianist Patrick Hopper. Na een noodlottig fietsongeval waarbij hij zijn been nogal gecompliceerd brak is hij al enige maanden buiten spel geweest. Nu pakt hij de draad weer op en vervolgt hij zijn Beethoven project. Deze middag speelt hij twee sonates opus 2 en de beroemde Waldsteinsonate op.35

Patrick weet veel over Beethoven te vertellen en zal het publiek ook zijn mooie verhalen niet onthouden. Over het programma schreef hij:

“Beethoven maakte furore toen hij losbarstte in de Weense muziekscène. Hij bracht de eerste pianosonates Op. 2 mee die al in Bonn waren gecomponeerd. Dit programma bevat twee van die sonates. Ze zijn bedoeld om indruk te maken en dat hebben ze zeker bij het Weens publiek gedaan. Beethoven liet een virtuositeit zien die ongekend en verbijsterend was — Carl Czerny noemt zijn spel zelfs ‘magisch’.

De Waldsteinsonate (Op. 53) dateert van acht jaar later maar laat de enorme evolutie zien in Beethoven’s stijl. De experimentele elementen in dit stuk hebben ook te maken met een nieuwe Érard vleugel die Beethoven had gekregen: fascinerend!”

Behalve pianist, organist, componist en dirigent is Patrick Hopper al 23 jaar de webmaster van ’t Mosterdzaadje. Onzichtbaar en heel onmisbaar.

Reacties zijn afgesloten.