Pianiste Lucia Paradiso en TRIO 258

Beste mensen,

Het nieuwe jaar werd met twee goed bezochte concerten mooi ingewijd. Voor sommige bezoekers was bij het optreden van zangeres Magda Mendes niet eens meer een plaats. Maar ze vond het zó een fijn podium dat ze vast wel een keer naar Santpoort terugkomt. Samen met Dasha Beltiukova begonnen met het nieuwe seizoen 2023 en 2024 in te boeken. De hele agenda is in een paar dagen gevuld met echt de meest bijzondere concerten en voorstellingen. En dan is er nu al een reservelijst met aanbiedingen. Alles van even grote kwaliteit. Maar twee concerten in de week is echt het maximum. Grote klasse ook komend weekend met de Italiaanse Lucia Paradiso en het befaamde TRIO 258.

Pianorecital

Op zaterdag 14 januari om 15.00 uur treedt de befaamde Italiaanse pianiste Lucia Paradiso op. Zij komt uit Matera, Zuid-Italië.  Naar haar komst, voor het eerst in ’t Mosterdzaadje, wordt reikhalzend uitgekeken. Lucia Paradiso heeft een programma samengesteld met Duitse Romantiek op het hoogste niveau. Muziek van Robert Schumann (Papillons, op.2 en Faschingschwank aus Wien op. 26), Clara Schumann-Wieck (4 Pièces fugitives op.15 en Drei Romanzen op.21) en Johannes Brahms (Klavierstücke, op.118)

Het echtpaar Schumann en de jonge Brahms. Een hechte vriendschap en grote waardering voor elkaars werken. Clara Wieck, de concertpianiste van wereldformaat, trouwt ondanks tegenwerking van haar vader met de grote componist Robert Schumann. De jonge Brahms wordt in het grote gezin gastvrij ontvangen en Schumann noemt hem een genie. Na de dood van Robert is de mysterieuze band tussen Clara en Johannes altijd gebleven. De muziek van Brahms heeft Lucia Paradiso op cd gezet. Ze zal er vast wel meenemen voor verkoop.

TRIO 258

Zondag 15 januari om 15.00 uur treedt TRIO 258 op. Pianiste Lestari Scholtes, violist Eduardo Paredes Crespo en cellist Leonard Besseling, zijn drie bevlogen musici met een rijke kamermuziek historie in binnen- en buitenland. Ze hebben een programma samengesteld met werken van Beethoven , Rachmaninov, Sjostakovitch en Ravel.
Het pianotrio ontstond in 2015 in de repetitieruimte aan de Keizersgracht 258 in Amsterdam. De verdieping boven het atelier van vioolbouwer Matthieu Besseling. Hij bouwde daar de cello voor zijn zoon. Het trio trad op in onder meer het Concertgebouw Amsterdam en Tivoli Vredenburg, was te gast in diverse Radio4 -programma’s en bij PodiumWitteman. Ze schitterden op het Storioni Festival. Geïnspireerd door hun gedeelde passie voor kamermuziek, zijn de leden van TRIO 258 voortdurend samen op zoek naar de ultieme klankkleur, een zo krachtig mogelijke verbinding met de muziek én met hun publiek.

Met vriendelijke groeten,
Paula Blom

Reacties zijn afgesloten.