vrijdag 3 november 2017 – 20.00 uur

CAMADOU
Carole Marie Doucet – zang
Dasha Beltiukova – fluit
Hans van Gelderen – gitaar
De mooiste pareltjes Franse en Canadese chansons

Camadou met de mooiste chansons

Camadou

Op vrijdag 3 november om 20.00 uur zal met Camadou ’t Mosterdzaadje in de sfeer van het Franse chanson gedompeld worden. Het optreden van de Canadees-Santpoortse Carole Marie Doucet samen met fluitiste Dasha Beltiukova en gitarist Hans van Gelderen staat garant voor een avond vol weemoed en passie. Op het programma de mooiste pareltjes uit haar repertoire, waaronder ook eigen werk.
Naast het bekende werk van Brel, Aznavour en Salvador zullen ook de bij ons minder bekende Canadese chansonniers aan bod komen. Carole weet op innemende manier het publiek voor zich te winnen en haar Franse accent maakt allemaal nog wat charmanter en spannender. De fluitiste en de gitarist zijn niet zo maar begeleiders, maar weten naadloos en fantasievol aan te sluiten op sfeer.

Carole Marie Doucet — Franse Chansons
Camadou zingt het liefst in het Frans. Ze is geboren in Montreal en is opgegroeid met Franse Chansons. Al op haar zesde jaar maakten Piaf en Brel grote indruk op Carole Marie. Later luistert ze veel naar eigen chansonniers in Quebec en ook naar Leonard Cohen en Joni Mitchell in het Engels. Chansons zijn haar ziel. Haar tweede cd ‘Les Autres’ bestaat uit eigen vertolkingen van bekende en grote chansons van onder andere Jacques Brel, Edith Piaf, Ramses Shaffy en Charles Aznavour.
“Woorden hebben, behalve hun betekenis, ook een eigen muziek. Zang en woord zijn voor mij een bijzonder krachtig huwelijk: de chanson. Met gitaar als metgezel zou ik verder niets nodig hebben op een onbewoonde eiland!”

Camadou is Singer-Songwriter
“Al heel jong schreef ik poëzie en verzon ik liedjes. Tegenwoordig heb ik, naast covers van bekende chansonniers, albums met eigen werk in het Frans en in het Engels gemaakt. Als singer-songwriter componeer ik ook liederen in opdracht, wat ik iedere keer een boeiende uitdaging vind”. Ella Fitzgerald zei: “I’m just the words, looking for the tune”. Voor Camadou is dat ook vaak zo, maar soms wacht een stuk muziek op woorden.
Zoals in de prachtige compositie Remember van de Wit-Russische componist Sergey Beltiukov  die singer-songwriter Camadou van een Engelse tekst voorzag. Ook op l’Adieuvan Chopin  schreef de singer-songwriter een eigen poëtische tekst, gebaseerd op de liefde van George Sand voor Chopin. De singer-songwriter Camadou maakt ook chansons als persoonlijke opdrachten, compleet met muziek en woorden.

Reacties zijn afgesloten.