The Carole’s Kings en de Notenkrakersuite

Beste mensen,

De laatste twee concerten van het jaar 2022, in het teken Kerstmis. Tevens twee concerten die al in 2020 en 2021 op het programma stonden en beide keren geannuleerd moesten worden door de corona maatregelen. Er is veel andere ellende voor in de plaats gekomen, maar niets zo goed voor de mens om dat alles bij een concert even te vergeten. Op zaterdagmiddag een heel internationaal gezelschap met Kerstmuziek van over de hele wereld. Op Tweede Kerstdag Maria Prokofieva met de Notenkraker Suite van Tsjaikovski. De muziek die bij de Kerst hoort zoals de Matthäus Passion bij Pasen.

De donateurspost gaat vandaag de deur uit. Mocht er onder de lezers van de nieuwsbrief nog iemand zijn die graag donateur wil worden….heel hartelijk welkom. Laat het weten door een berichtje op de website maken.

Ik wens iedereen een paar mooie dagen in vrede en harmonie en al het goeds en gezondheid voor het nieuwe jaar.

The Carole’s Kings

Op zaterdag 24 december om 15.00 uur is het Kerstconcert van The Carole’s Kings.Behalve de traditionele Britse Carol’s, is er ook kerstmuziek uit Oekraïne, Amerika en Frankrijk.  Het publiek zal soms uitgenodigd worden mee te zingen. Een mooie inleiding op Kerstmis.
The Carole’s Kings is een gelegenheidskoor dat al jarenlang in de Kersttijd bij verschillende gelegenheden concerten geeft. De musici zijn allen verbonden aan het koor van de Nationale Opera en scheppen er veel plezier in om met hun prachtige stemmen de sfeer in deze tijd te verhogen. De uitvoerenden zijn: Kiyoko Tachikawa (sopraan), Sophia Patsi (alt), Maria Kowan (alt), Richard Prada (tenor) en Ian Spencer (bas). De begeleiding is in handen van pianist Kana Yamaguchi en fluitiste Carole Spencer.

Maria Prokofieva en de Notenkraker

Tweede Kerstdag, maandag 26 december om 15.00 uur speelt de pianiste Maria Prokofieva de pianobewerking van het ballet ‘De Notenkraker Suite’ van Pjotr Iljitsj Tsjaikovski. Muziek die onlosmakelijk verbonden is aan het kerstfeest. Uitgevoerd worden de meest bekende en zo geliefde muziek uit dit ballet over het magische kerstsprookje. Maria Prokofieva zal met haar parelende spel de juiste klankkleuren weten te vinden in deze schilderachtige muziek. Echt een kerstcadeautje, deze even opgewekte als melancholische muziek van Tsjaikovski.

Met vriendelijke groeten,
Paula Blom

Reacties zijn afgesloten.