zondag 29 januari 2023 – 15.00 uur

Aria’s  
Remmert Velthuis – bariton
Marjana Butko – piano
“E di canti a te sacrati, ogni Mosterdzaadje suonera”
(“en uw heilige liederen zullen door heel het Mosterdzaadje weerklinken”)
aria’s uit Nabucco Verdi Bachcantate 46 Rossini

Groots Operaprogramma in ’t Mosterdzaadje

 “E di canti a te sacrati, ogni Mosterdzaadje suonera”

(“en uw heilige liederen zullen door heel het Mosterdzaadje weerklinken”)

Op zondag 29 januari om 15.00 uur brengen de bas-bariton Remmert Velthuis en de pianiste Marjana Butko een spetterend operaprogramma in ‘t Mosterdzaadje.

Daarin staan aria’s uit Nabucco centraal staan. Grootse overdadige muziek, met een herkenbare en vrolijke klank, maar wél met een strijdlustig en tamelijk agressief verhaal erachter; de bestorming van Jeruzalem door de Assyrische koning Nebuchadnezzar, en de standvastige wraakzucht van de Hebreeërs, aangevoerd door hogepriester Zaccaria.

De 3 aria’s van Zaccaria zullen ten gehore gebracht worden, en wie weet zingen we met elkaar het overbekende slavenkoor…

Maar niet alleen Verdi liet zich inspireren door dit oudtestamentische verhaal, ook in Bachcantate 46 gaat het over de verwoesting van Jeruzalem.

Rossini heeft zich op zijn beurt weer door de opera’s van Verdi laten inspireren, en zo ontstaat een thematische en muziekhistorische kettingreactie vanuit Verdi’s Nabucco.

Remmert Velthuis volgde, tijdens zijn opleiding aan het Conservatorium van Amsterdam, zanglessen bij Elise Galama en Ira Spaulding, en zong bij Pa’dam.

Hij wordt tegenwoordig gecoacht door Ronald Klekamp en volgde masterclasses bij Peter Kooij.Hij zingt o.a. bij professioneel vocaal ensemble Consensus Vocalis o.l.v. Béni Csillag, en het Holland Bachkoor o.l.v. Gijs Leenaars.

Daarnaast wordt hij als solist regelmatig gevraagd voor opera- en oratoriumconcerten. Ook verzorgt Remmert geregeld solo- en duetrecitals met romantisch liedrepertoire en barok-aria’s. Zijn debuut als Timur in Turandot is zijn belangrijkste operarol tot nu toe, in maart zingt hij Zaccaria in Nabucco.

De Wit-Russische concertpianiste Marjana Butko studeerde in Minsk en Stockholm bij Igor Olovnikov en Mats Widlund. Haar masteropleiding voltooide ze in Amsterdam bij David Kuyken. 

Na een tijdlang als solist opgetreden te hebben, werkt ze nu graag met zangers. Ze is begeleider van verschillende zangers en zangeressen, voor concerten, festivals en concoursen in binnen- en buitenland. Naast het spelen van de pianopartijen, coacht ze zangers op techniek en interpretatie, en is werkzaam als koordirigent en pianodocent.

Reacties zijn afgesloten.