zondag 22 januari 2023 – 15.00 uur

Pianorecital
Luis Rabello  
Schubert- 4 Impromptus op.90
Liszt- Liebestraum nr. 3
Liszt – Sonata in B minor
Luís Rabello – Paganini Variations in Brazilian style

Pianist Luís Rabello

De uit Brazilië afkomstige pianist Luís Rabello is op zondag 22 januari om 15.00 uur te gast in ‘t Mosterdzaadje. Hij gaat een prachtig programma uitvoeren met werken van Franz Schubert (4 impromptu’s op.90), Franz Liszt (Liebestraum en Sonate in B minor) en de Paganini Variaties in Braziliaanse stijl geschreven door de pianist zelf, Luís Rabello.

Eerder maakten we in ’t Mosterdzaadje kennis met het briljante spel van deze pianist. Luís Rabello, ‘de ambassadeur van de Braziliaanse muziek‘ aldus de Spaanse pers, werd geboren in Rio de Janeiro, Brazilië, in een familie van gerenommeerde muzikanten. Rabello won verschillende prijzen in zijn thuisland en studeerde zowel aan het Conservatorium in Moskou als in Rotterdam.. Zijn eerste album ‘Flor da Noite’ (Challenge Records 2019) werd door NPO4 als cd van de maand uitverkoren.

Luís Rabello maakte zijn debuut als 11 jarige jongen met de uitvoering van Mozarts pianoconcert in Rio de Janeiro. In Nederland speelde hij hij het Concertgebouw en de Doelen, ook was hij te gast bij Podium Witteman en werd zijn naam en zijn muziek veel gehoord op de radio.

Reacties zijn afgesloten.