Ongekend talent en muziektheater ‘Revolve’

Beste mensen,

Het is de violiste Ksenia Beltiukova gelukt om toch weer uit Minsk via omwegen naar Nederland te komen. En het belooft vrijdagavond 4 november een prachtig concert te worden. De zusjes Beltiukova herenigd in een programma waarin ook muziek van hun broer en vader zal klinken. De pianist Vital Stahievich trakteert het publiek op de Dante sonate van Liszt. Een buitenkansje want zo vaak hoor je die niet live. En dan de zondagmiddag met de muzikale duizendpoot Roelof Meijer. Een nieuw verhaal schreef hij voor Revolve, muziektheater van de bovenste plank. Het verhaal van Ubuntu’s droom, is een gebeurtenis waar je gewoon bij moet zijn! En dat kan dan nu ook écht, want deze voorstelling werd twee jaar lang verschoven en geannuleerd! Reserveren is over. Gewoon komen en een mooi plekje uitzoeken.

The Beltiukova Sisters met Vital Stahievitch

Op vrijdag 4 november om 20.00 uur treden op de super getalenteerde zusjes Beltiukova(Minsk). Het zijn de fluitiste Dasha en de violiste Ksenia. Samen met de pianist Vital Stahievitch (Minsk) hebben ze een prachtig gevarieerd programma dat in verschillende combinaties uitgevoerd wordt. Muziek voor trio, duo en pianosolo. Trio’s van van Sergey en Nikita Beltiukov (vader en zoon uit Minsk) en Dmitri Sjostakovitsj (zijn lichtvoetige filmmuziek). Voor viool en piano twee prachtige werken van de Finse componist Jean Sibelius, voor fluit en piano werk geïnspireerd op de natuur van de Letse componist Peteris Vasks en de volksmuziek van de Hongaarse Bela Bartok. Pianosolo schittert Vital Stahievitch in een van de meest formidabele composities die Franz Liszt schreef. Het is de duivels moeilijke, zeldzaam uitgevoerde Dante Sonate. Dit concert herbergt één brok talent en muzikaliteit in een uniek programma.

‘Ubuntu’s droom’: een live luisterboek

Muziektheatergroep ‘Revolve’ komt op zondag 6 november om 15.00 uur met een nieuwe muziekvoorstelling. ‘Ubunta’s Droom’ is een kijk- en luisterervaring voor de ziel in de vorm van een live luisterboek. Een fantasierijke voorstelling van Roelof Meijer. Een verhaal dat omlijst wordt door vier musicivan grote klasse die samen wel 10 instrumenten bespelen. Het resultaat een kleurrijk verhaal vol klank, taal, filosofie en gevoel. De uitvoerenden zijn: Luca Warmer – zang, Abel Rodriguez García – viool, Petra Wolters – fagot en piano en Roelof Meijer – contrabas, gitaren en spreekstem.

Met vriendelijke groeten,
Paula Blom

Reacties zijn afgesloten.