Donateursbrief oktober 2022

Santpoort, 26 oktober 2022

Lieve vrienden van ‘t Mosterdzaadje,

Mij voorbereidend op kouder weer haalde ik mijn warme jas uit de ietwat muffe winterstalling. Het was een mooie dag om hem lekker buiten te luchten. Ik voelde even de zakken na op ‘gratis geld’ en viste er mondkapjes uit. En dan besef je hoeveel er gebeurd is in een jaar tijds. Een jaar geleden gingen we vol spanning van de ene persconferentie naar de andere. Kwamen er versoepelingen of moest er weer gesloten worden? De tweespalt in de maatschappij over de maatregelen. Veel podia en musici die het niet meer zagen zitten. De veerkracht was er uit. Wij hebben bij het instellen van de avondklok de dans nog kunnen ontspringen door net op tijd te besluiten de vrijdagavond concerten naar de zaterdagmiddag te verplaatsen. (Let op! Dat gebeurt nu óók weer.)

De gebruikte mondkapjes stonden nu voor een andere tijd. In een klein jaar tijd stapelt zich de ene ramp op de andere. Het geluk van vanzelfsprekendheid is als een zeepbel uiteen gespat.

Wat boffen wij hier in deze paradijselijke bubbel te wonen. En dat we ons met levende muziek kunnen voeden. Niets is zo heilzaam tegen spinnenwebben en sombere gedachten in het hoofd als een portie met liefde opgediend klankspel. Veel musici hebben hun werkloze periode niet stil gezeten, zijn nieuwe projecten begonnen en hun repertoire uitgebreid. Daarvan mogen wij nu de vruchten plukken. Ze verdienen een applaus. En dat handenklappen, zegt mijn personal coach Olga Commandeur van Nederland in Beweging, is heel goed voor uw botten.

tekening van Emilia

De maandagenda’s van november en december zitten vol met aanraders. Een grote verscheidenheid. Voor ieder wat wils dus. Maar, zou ik willen aanraden, probeer eens een concert waar je anders niet zo gauw heen zou gaan. Het kan zo verrijkend zijn.

Grote dank aan alle donateurs die weer een jaar bijtekenden. In ons bestand zit na 40 jaar een natuurlijke afvloeiing, maar gelukkig komen er ook nieuwe muziekliefhebbers bij die ‘t Mosterdzaadje in stand willen houden. Geen cent blijft bij ons aan de strijkstok hangen, tenzij die van een muzikant. Geen poespas en geen personeelskosten. Alleen met onmisbare vrijwilligers die op vele fronten hun helpende handen uitsteken. Zo redden wij het. En van de RABO bank ontvingen wij vanuit de clubactie support een gift van €1644. Omdat veel mensen op ons hadden gestemd. Mooi meegenomen.

Met elkaar en een warme sjaal komen we de winter wel door.

Hartelijke groeten,
Paula Blom

Reacties zijn afgesloten.