EXPOSITIE november/december 2022

Schilderijen en tekeningen van John van den Goorbergh  

Expositie van John van den Goorbergh in ‘t Mosterdzaadje

Beelden kunstenaar John van den Goorbergh maakt realistisch werk met een persoonlijke aanpassing door het weglaten of toevoegen van dingen of kleur, landschappen en vergezichten. Hij maakt gebruik van verschillende technieken zoals potlood en pentekeningen, aquarellen, etsen, olie- en acrylverf. De voorstudies zijn vaak met pen of potlood.

John van den Goorbergh is geboren in 1950 te Den Helder maar woont van af 1957 in IJmuiden. Veel bekendheid heeft hij gekregen door de grote aantallen kalenders die hij voor drukkerij van Rixel illustreerde. Hij maakt werk in opdracht, daarnaast genoeg inspiratie in deze omgeving om vrij te werken.

Het werk van John van den Goorbergh (1952), hing als een van de eersten, nu bijna 40 jaar geleden aan de muren van ‘t Mosterdzaadje. Imponerend was toen een reusachtige pentekening die hij maakte vanuit de toenmalige Visserij school, nu Zee- en Havenmuseum.

Een paar keer per jaar exposeert hij in en buiten de regio. Hij is lid van het Kunstenaars Collectief Velsen.

De maanden november en december hangt het werk van John van den Goorbergh in ‘t Mosterdzaadje. Te bezichtigen voor en na afloop van de concerten of op afspraak met de kunstenaar zelf.

Reacties zijn afgesloten.