Sterke start van nieuwe concertseizoen

Beste mensen,

Welkom allemaal terug bij en nog beter in ‘t Mosterdzaadje. Een seizoen vol bijzondere, ontroerende, troostrijke, spannende en verrassende uitvoeringen hebben we voor de boeg. Muziek maakt de wereld iets mooier en daar dragen musici en publiek aan mee. Een steengoed begin op vrijdag 9 september met twee violisten die zó inspirerend zijn dat twee componisten Thomas Beijer en Joey Roukens werk aan ze opdroegen. We reizen met Sarah Kapustin en Roeland Jagers door 5 eeuwen muziek. Zondag daarna maken we kennis met het zielenleven van Robert Schumann. Een vertelconcert met de mooiste muziek erbij. En voor de trouwe bezoekers die de opening met James Lisney missen…hij komt. Maar wél wat later in het jaar. Reserveren is niet meer van toepassing. Gewoon komen dus! Richtlijn voor de bijdrage is 10 euro. Koffie of thee, met liefde voor u ingeschonken, zijn één euro .

Reis door vijf eeuwen muziek

Het nieuwe concertseizoen wordt geopend op vrijdag 9 september om 20.00 uur. Op de planken staan twee wereldberoemde musici: de violiste Sarah Kapustin en de altviolist Roeland Jagers. Zij zullen werken spelen van hun inmiddels gelauwerde cd ‘Reflections’ met o.a. prachtige duo’s van Orlando die Lasso, Josquin des Prez, Mozart, Martinu, Joey Roukens en Thomas Beijer.

Over deze cd werd geschreven:

“…Te midden van deze donkere dagen verheft deze prachtige cd de ziel. De inhoud en uitvoering is gevoelig, fantasierijk en prijzenswaardig…” (Martin Slidel)

Sarah Kapustin is hoofdvakdocent viool aan het conservatorium van Amsterdam en Zwolle. In Groningen aan het Prins Claus Conservatorium doceert zij kamermuziek. Zij werkt al 13 jaar samen met de altviolist Roeland Jagers, de oprichter van het befaamde Rubens Quartet. Zij ontwikkelden een herkenbare eigen stijl. Hun optredens als duo zijn staan over de hele wereld geprogrammeerd.

Schumann op reis: een vertelconcert

Zondag 11 september om 15.00 uur staat in het teken van Robert Schumann. De klarinettist Harry-Imre Dijkstra vertelt samen met pianiste Irina Parfenova over het leven van deze romantische componist. Uitgevoerd worden de mooiste delen uit Bunte Blätter, Faschingsschwank aus Wienen FantasiestückeMaar ook Romance van Clara Schumann en Scherzo van Brahms. Schumanns korte leven was een afwisseling van miskenning, frustratie en depressie. Waar hij naar zocht en hoe zijn ziel hem uiteindelijk op die tocht ontglipte, vormt het verhaal rond Schumann. Zijn prachtige muziek staat hierbij in schril contrast. De uitvoering is in handen van twee fantastische musici die al jarenlang samenwerken en muziek met theater verbinden.

Met vriendelijke groeten,

Paula Blom

Reacties zijn afgesloten.