zondag 11 september 2022 – 15.00 uur

Schumann op reis  
Een vertelconcert over het leven van Robert Schumann
Irina Parfenova – piano
Harry Imre Dijkstra – verteller/klarinet
Schumann, Clara Wieck, Johannes Brahms

Schumann op reis: een vertel concert

Zondag 11 september om 15.00 uur staat in het teken van Robert Schumann. De klarinettis Harry-Imre Dijkstra vertelt samen met pianiste Irina Parfenova over het leven van deze romantische componist. Schumanns korte leven was een afwisseling van miskenning, frustratie en depressie. Waar hij dan werkelijk naar zocht en hoe zijn ziel hem uiteindelijk op die tocht ontglipte vormt het verhaal rond Schumann. Zijn prachtige muziek staat hierbij in schril contrast. Uitgevoerd worden: Delen uit “Bunte Blätter”, deel uit “Faschingsschwank aus Wien” , Delen uit “Fantasiestücke” . Maar ook Romance van Clara Schumann en Scherzo van Brahms. Een mooi driemanschap.

Harry-Imre Dijkstra

Harry-Imre Dijkstra speelt alles wat hij mooi vindt, al of niet voor zijn instrument, de klarinet, geschreven. Naast optreden op kleine en grote podia in Europa, componeren en arrangeren, doceren, het geven van lezingen en het maken van reizen naar muziekmetropolen wordt aanzienlijk veel tijd besteed aan het stillen van de honger naar meer repertoirekennis, kennis over kunsten en wetenschappen en het luisteren naar alle muziek die hij nog níet kent.

Als uitvoerend musicus heeft Harry-Imre diverse prijzen gewonnen op internationale concoursen en heeft hij zich voornamelijk op kamermuziek toegelegd.

Irina Parfenova begon haar muzikale carrière in haar geboortestad Moskou. Ze studeerde piano aan Gnesin’s Muziek-Pedagogische Academie. In 1990 vestigde Irina zich in Nederland. Zij vervolgde haar studie aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag, waar ze lessen volgde bij Naum Grubert. Hier behaalde Irina in 1994 haar tweede pianodiploma. Zij treedt veel op in Nederland en in het buitenland met verschillende concertprogramma’s, zowel solo als met andere muzikanten, zoals Harry-Imre Dijkstra (klarinet), Suzanne Arends (fluit), Viktoria Pankratova (sopraan), Marianne Selleger (alt) en Gijs Nijkamp (bas). Irina is een artistieke leider van stichting Troupe A’dour, een gezelschap voor muziek en theater.

Reacties zijn afgesloten.