vrijdag 9 september 2022 – 20.00 uur

Openingsconcert: Reflections   
Sarah Kapustin – viool
Roeland Jagers – altviool
Een reis door vijf eeuwen muziek: van de 15de eeuwse Des Prez, naar Mozart tot en met de hedendaagse Joey Roukens en Thomas Beijer

Openingsconcert met niet zó maar een duo

‘t Mosterdzaadje start het nieuwe concertseizoen met een bijzonder concert op vrijdag 9 september om 20.00 uur. Op de planken staan twee wereldberoemde musici: de violiste Sarah Kapustin en de altviolist Roeland Jagers. Zij zullen werken spelen van hun inmiddels gelauwerde cd ‘Reflections’ met o.a. prachtige duo’s van Mozart, Martinů en Joey Roukens.

Over deze cd werd geschreven:

“…Te midden van deze donkere dagen verheft deze prachtige cd de ziel. De programmering van de collectie is – net als de inhoud en uitvoering – gevoelig, fantasierijk en prijzenswaardig…” (Martin Slidel)

Sarah Kapustin is hoofdvakdocent viool aan het conservatorium van Amsterdam en Zwolle. In Groningen aan het Prins Claus Conservatorium doceert zij kamermuziek. Zij werkt al 13 jaar samen met de altviolist Roeland Jagers, de oprichter van het befaamde Rubens Quartet. Zij ontwikkelden een herkenbare eigen stijl en hun samenspelen is een tweede natuur voor hen geworden. Het niveau van een gelegenheidsduo zijn ze ruimschoots ontstegen. Het repertoire voor viool en altviool heeft voor Sarah en Roeland altijd een dierbare plek ingenomen, en optredens als duo zijn in de afgelopen twaalf jaar regelmatig en over de hele wereld in de agenda’s teruggekeerd.

Los daarvan hebben ze ieder afzonderlijk hun sporen in de muziekwereld internationaal verdiend.

Reacties zijn afgesloten.