Laatste concerten en nieuwe donateurs gevraagd

Beste mensen,

Het coronafonds, waarmee we de gecancelde concerten uit konden betalen en het tekort aan vergoedingen konden aanvullen, is echt leeg. De stichting is volledig afhankelijk van donaties. ‘t Mosterdzaadje ontvangt van geen enkele instantie subsidie. Dat maakt het ook zo’n door liefhebbers gedragen cultuur tempeltje. In augustus krijgen de donateurs weer een schrijven. Sommige zijn al 39 jaar ‘bij de club’ , maar er vallen door overlijden ook veel af. Er moeten gewoon wat nieuwe donateurs bijkomen! Meld je aan.
Voor we aan de laatste concerten beginnen, de afsluiting van een wiebelig concertjaar, eerst nog even vrijdag 27 mei om 20.00 uur een programma vol oude muziek door de internationaal befaamde Liene Maderna-Stradina die haar eigen Fortepiano meebrengt. Zondag 29 mei om 15.00 uur een ode aan de liefde in de prachtige combinatie van viool, klarinet en piano door het Vivezza Trio. Romantiek van de bovenste plank.
En dan toch echt de laatste concerten. Op vrijdag 3 juni om 20.00 uur “Duetten door de tijd” met het Bredaas Saxofoon Duo. Tweede pinksterdag, maandag 6 juni om 15.00 uur de weergaloze pianist Tobias Borsboom met zijn Schubert programma.

Bredaas Saxofoon Duo

Bert Haan, sopraan- en altsaxofoon en Laetitia Hage, alt- en baritonsaxofoon vormen samen het Bredaas Saxofoon Duo en komen op vrijdag 3 juni om 20.00 uur in ‘t Mosterdzaadje met het programma ‘Duetten door de tijd’. Muziek van Telemann, Michans, Bozza, Glass, Ad de Jong, Kapustin, Heiniche en Conesson. Een mooie mix van muziek uit de barok tot en met het hedendaagse.

Pianist Tobias Borsboom

Het laatste concert van dit concertseizoen is op tweede Pinksterdag, maandag 6 juni om 15.00 uur. Aan de vleugel zit de meesterpianist Tobias Borsboom, bekend als de pianist met een juweel van een toucher, die zich geheel gaat wijden aan de muziek van Franz Schubert. Van de meest intieme zielenroerselen in de ‘Moments Musicaux’ tot en met de heroïsche ‘Wanderer Fantasie’.

Tijdens zijn leven was Schuberts muziek het best bewaarde geheim van Wenen, het middelpunt van een filosofische en kunstzinnige vriendengroep. Sinds de herontdekking door onder meer Schumann blijft de wereld zich verbazen over hetgeen dit jonge Weense genie zoal heeft voortgebracht. Het is nu 225 jaar geleden dat Schubert geboren werd en de verwondering is alleen maar gegroeid ‘, aldus Tobias Borsboom.

In 2017 opgericht en vanaf die tijd een veelgevraagd en gehoord duo in Nederland en daar buiten.

Laat je verrassen door twee fantastische musici en het prachtig samen klinken van de saxofoons!

Met vriendelijke groeten,
Paula Blom

Reacties zijn afgesloten.