MirAnDa Trio en liedjes van Annie M.G.Schmidt

Beste mensen,

De natuur, het mooie weer…eigenlijk zou ik me het liefst er helemaal in onderdompelen. Maar wat zíjn er nog mooie concerten in ‘t Mosterdzaadje en wat een weelde om die mee te mogen maken. En ja, die moeten toch aan de man gebracht. Dus aan het werk. Eerst is er de vrijdagavond 13 mei om 20.00 uur met de pianist Frederic Voorn. Het is dan de verjaardag van Pim die zes jaar geleden overleed en groot liefhebber was van het werk van Frederic. Zondagmiddag 15 mei het Trio Forlana. Twee befaamde vioolspelende zusjes Jongerman en de fantastische pianiste Mariken Zandvliet. En dan op vrijdagavond 20 mei is het tijd voor het MirAnDa trio. Een concert over het ontwaken van de natuur verklankt door componisten uit Rusland en Oekraïne die broederlijk bij elkaar op het programma staan. Kunst als verbinding. De zondag daarna, 22 mei om 15.00 uur wordt het collectief geheugen aangesproken in een programma gewijd aan Annie M.G.Schmidt. Zelf groeide ik er mee op. Wie niet!

MirAnDa Trio met muziek over vogels en bloemen

Vrijdag 20 mei om 20.00 uur is het sprankelende, spraakmakende MirAnDa Trio te gast. Mirjam Rietberg- harp, Anna Azernikova – zang en Dasha Beltiukova – fluit.

In een betoverend samengaan van klanken brengen ze een lente programma dat in het teken staat van de ontwakende natuur. Het is een concert over vogels en bloemen. De muziek komt van Oekraïense, Tsjechische en Russische componisten. Hoopvolle klanken in de muziek van Dvorak, Glinka, Rachmaninov en Silvestrov. Juist in deze moeilijke tijd is de kracht van levende muziek zo groot en belangrijk. Het is troostrijk, geeft ontroering en positieve emoties.

Doe wat je het liefste doet

De liedjes van Annie M.G. Schmidt zijn op zondag 22 mei om 15.00 uur in ‘t Mosterdzaadje te horen. Nien Besselink en Sjoerd Brouwer stelden een veelkleurig programma samen uit het rijke oeuvre van Annie. Mooie, ontroerende, vrolijke en humorvolle liedjes. Van Stekelvarkentjes wiegelied tot De bij, van Ja Zuster Nee Zuster tot de tv-serie Beppie.

Doe wat je het liefste doet is inmiddels hun zesde liedjesprogramma.

Met vriendelijke groeten,
Paula Blom

Reacties zijn afgesloten.