Liefde overwint dood en Trio Forlana

Beste mensen,

En in enen is alles groen, de bloesems als sneeuw op de grond gedwarreld en de dagen weer lekker lang. Over al dat licht werpen de gedachten aan de oorlog een schaduw. Net ook in de tijd dat wij in Nederland de bevrijding gaan vieren en de verhalen over de oorlog naar buiten komen, is het onvoorstelbaar dat er zo dichtbij wéér zoveel mensen moedwillig getraumatiseerd worden. Muziek is een broodnodig tegengif. Muziek verbindt en doet ons even op adem komen. Op vrijdag 6 mei de muziekvoorstelling ‘In de schaduw van het Achterhuis’ en op zondag 8 mei ‘Muziek voor Vrede’.

Dit is een mooie opmaat voor het concert van Frederic Voorn op vrijdag 13 mei met zijn muziek geschreven op het thema ‘Liefde overwint de dood’. En op zondag 15 mei maken we kennis met Trio Forlana. Drie steengoede musici met een prachtig programma.

Frederic Voorn en de klarinettist Jens Vraa

De pianist/componist Frederic Voorn presenteert op vrijdag 13 mei om 20.00 uur zijn nieuwe CD ‘Savitri’. De titel verwijst naar een oud religieus en filosofisch verhaal uit India.

Het gaat over de liefde die de dood overwint. Frederic Voorn liet zich door dit epos inspireren en componeerde er een pianocyclus op waarvan de titels ontleend zijn aan de inhoud van het verhalend gedicht. Hij legt hier een prachtige verbinding met tekst en muziek. De opnames van de cd zijn in ‘t Mosterdzaadje gemaakt.

Vervolgens worden twee nieuwe werken voor klarinet en piano uitgevoerd. Panorama van de Deense klarinettist en componist Jens Vraa en Alice Comes to Town van Frederic Voorn. Samen gaan ze een concerttour geven door Denemarken en Nederland.

Twee vioolzussen en een pianiste

Op zondag 15 mei om 15.00 uur is Trio Forlana te gast. Dit trio wordt gevormd door drie befaamde musici: het zijn de zusjes Anita en Inge Jongerman, die hun leven lang al samen vioolspelen en de pianiste Mariken Zandvliet. Ze hebben een prachtig programma in petto met werken van Händel, Sjostakovitsj, Telemann en een piano solo stuk.

Mariken Zandvliet is een muzikale duizendpoot. Zij is behalve concertpianiste ook verbonden aan het Conservatorium van Amsterdam en Utrecht.

Anita Jongerman is oprichter en concertmeester van het Nationaal Symfonisch Kamerorkest en is verbonden aan het Noord Nederlands Orkest. Inge is producent bij het Holland Festival, werkt in Het Ballet Orkest en het NedPho. Tevens schrijft zij artikelen in diverse muziekbladen.

Over het te spelen programma zullen ze het publiek gaan vertellen.

Met vriendelijke groeten,
Paula Blom

Reacties zijn afgesloten.