In de schaduw van het Achterhuis en Muziek voor Vrede

Beste mensen,

Eerst nog even de optredens van deze week: Vrijdag 29 april om 20.00 uur HarpSoon. In de spannende combi harp en fagot een prachtig programma. Op zaterdag 30 april om 15.00 uur de violiste Emma Roijackers en pianiste Riëtte Olthof met o.a. Grieg. Zondag 1 mei om 15.00 uur de ontroerende muziekvoorstelling ‘Ze heet Hana’ met Piet Paree als verteller.

De hieronder vermelde optredens staan feitelijk in het teken van Oorlog en Vrede. Met op 6 mei de voorstelling ‘In de schaduw van het Achterhuis’ laten verteller en musici ons beleven hoe gewone mensen in uitzonderlijke omstandigheden komen en hoe ondanks verschrikkingen van oorlog het leven toch gewoon doorgaat. Op zondag 8 mei een in Nederland wonend Russisch-Oekraïens echtpaar. Musici van grote naam die in oorlogsgebieden in het kader van Muziek voor Vrede concerten geven. Nu, volledig aangeslagen door alles wat er gebeurd, brengen ze een programma met o.a. ‘Engel’ van de Oekraïense componist Shalygin en bidden zodoende samen met publiek om Vrede.

In de schaduw van het Achterhuis

Op vrijdag 6 mei om 20.00 uur wordt de bijzondere muzikale voorstelling In de Schaduw van het Achterhuis’ uitgevoerd. Het is een persoonlijk familieverhaal dat zich afspeelde nabij het wereldberoemde Achterhuis. Het verhaal over de vriendschap tussen de grootouders van de violiste Sandra Kox en de familie Frank en Miep Gies. 
Dramaturge Marianne van Vliet regisseerde de voorstelling aan de hand van o.a. het dagboek van Miep Gies. Elise Keep- zang, Carien van Opstal- spel, Evelien Dubbeldam- cello, Sandra Kox -viool en Hendrik-Jan Bosma – piano en arrangementen.

Russisch – Oekraïens piano-saxofoonduo

Op zondag 8 mei om 15.00 uur staat de muziek van de pianiste Maria Nemtsova en de saxofonist Vitaly Vatulya in het teken van vrede en vrijheid. Behalve de ‘Engel’ van Maxim Shalygin speelt Maria Nemtsova solo de ‘Stormsonate’ van Beethoven uit. Een groots en meeslepende meesterwerk. Voor het duo, schreef de Russische, in Amerika wonende componiste Polina Nazaykinskaya een nieuw werk. Dit stuk is speciaal bedoeld voor hun missie ‘Muziek voor Vrede’. Verder op het programma Jean-Denis Michat die met de compositie ‘Terug naar Bach’ de eeuwige waarde van kunst en cultuur wil verklanken. Tot slot het meditatieve verstilde ‘Spiegel imSpiegel’ een klassieke hit van Arvo Pärt.

Met vriendelijke groeten,
Paula Blom

Reacties zijn afgesloten.