Twee duo’s van grote klasse en een muzikaal verhaal over Vrijheid

Beste mensen,

Het is nog steeds een inhaalslag van geannuleerde concerten. Daarom is de agenda wat voller. Maar wat ís er veel moois te beleven in ‘t Mosterdzaadje. Deze week eerst nog op vrijdag 22 april om 20.00 uur de chansonnier David Vos, met o.a. Brel, Shaffy en Nijgh. Op zondagmiddag 24 april om 15.00 uur i.p.v. het Lamy Trio het gelauwerde Moldavia Trio met volksmuziek uit het Roemeense Moldavië. En hieronder het staartje van april en de opening van de meimaand. Zéér aanbevolen.

De prachtige klankkleur van Harp & Fagot

Op vrijdagavond 29 april om 20.00 uur treedt het bijzonder succesvolle, sprankelende duo HarpSoon op. Het zijn de harpiste Emmiko Groenmeijer en de fagottist Joeri Dekkers. Hun programma is voor ieder wat wils, divers en aanstekelijk, variërend van Saint-Saëns tot en met Piazzolla. HarpSoon kreeg de eerste prijs toegekend op het internationale concours ‘Grand Prize Virtuoso Amsterdam 2019’, in de categorie kamermuziek. Daarop volgde een concert in het Concertgebouw van Amsterdam. De combinatie Harp en Fagot is uniek in Nederland en HarpSoon is dan ook vastberaden het publiek kennis te laten maken met deze prachtige klankkleur.

Viool-pianoduo van grote klasse

Op zaterdag 30 april om 15.00 uur zijn te gast de violiste Emma Roijackers en de pianiste Riëtte Olthof. Twee  bijzonder getalenteerde musiciennes die een prachtig  programma hebben samengesteld met Grieg (vioolsonate nr 3), Schumann (Fantasiestücke), Debussy (vioolsonate) en Arvo Pärt (Passacaglia).

Hun concert op 18 februari werd door de storm weggeblazen. Herkansing dus. Emma Rooyackers won dit jaar de tweede prijs in het prestigieuze Oskar Backvioolconcours.

De ontroerende muzikale voorstelling ‘Ze heet Hana’

Op zondag 1 mei om 15.00 uur zal de verteller Piet Paree een verhaal vertellen dat over vrijheid gaat. Twee vluchtdrama’s komen samen. Die van een uit de Syrische stad Aleppo gevlucht gezin en dat van een Joodse familie in 1940. De tekst is van Piet Paree. De liedteksten en composities zijn van Frank Edam. Deze worden uitgevoerd door de gitariste Suleika van Holland en enkele zangers uit het Alkmaars Straat orkest.

De opbrengst van deze voorstelling is bestemd voor vluchtelingenwerk.

Met vriendelijke groeten,
Paula Blom

Reacties zijn afgesloten.