vrijdag 12 januari 2018 – 20.00 uur

DUO HARP SOON
Joeri Deckers – harp
Emmiko Groenemeijer – fagot
Saint-Saëns, Piazzolla, Bernard Andres, Alex Shapiro en Howard Baer

Een harp en fagot? Ja hoor, duo HarpSoon

Duo HarpSoon

HarpSoon is de naam van het duo dat gevormd wordt door de harpiste Emmiko Groenemeijer en de fagottist Joeri Deckers. Een bijzondere combinatie die is ontstaan op het Koninklijk Conservatorium in Den Haag, toen de twee vrienden er achter kwamen wat voor prachtige klankkleuren hun instrumenten samen voort konden brengen. Op vrijdag 12 januari om 20.00 uur maken wij in ’t Mosterdzaadje kennis met dit unieke duo. Op hun programma muziek van Bernard Andrès, Camille Saint-Saëns, Astor Piazzolla, Alex Shapiro en Arvo Pärt.

Bernard Andrès — Chants D’Arrière-Saison pour Basson et Harpe (1995)
Geopend wordt met een aantal korte ‘liederen van het naseizoen’. Korte stukjes die heel verschillend van karakter zijn. De fagot speelt vaak de melodie, maar let vooral ook goed op alle bijzondere effecten en melodieën die de harp speelt in deze liederen.

Camille Saint Saëns — uit: Le carnaval des animaux (1886) – XIII: Le Cygne
Een bekend stuk, waarin precies de karakteristieke eigenschappen van de zwaan te horen zijn. Het is een langzaam, maar lieflijk stukje met een mooie melodie. Saint-Saëns had niet de intentie het werk te publiceren, het werd pas in 1922 voor het eerst uitgegeven, waarschijnlijk omdat hij het niet vond passen tussen de rest van zijn oevre. 

Astor Piazzolla — uit: Histoire du Tango pour Flûte et Harpe (1986) – Café 1930
Café 1930 luidde een ander tijdperk van de tango in, men stopte met dansen en gaf de voorkeur aan alleen luisteren. De tango ontwikkelde zich, werd muzikaler en romantischer. Deze tango heeft een hele transformatie doorgaan: de delen zijn langzamer, met nieuwe en melancholische akkoorden, die nog niet eerder in de tango werden gebruikt.

Alex Shapiro — Intermezzo for Bassoon and Harp (2017)
Intermezzo werd geschreven als een reactie op de golven van de oceaan. Een lang en lyrisch thema zweeft boven een vast motief, net als het opkomende tij van de zee. Laat je laten meeslepen door het kabbelende ritme….

Arvo Pärt — Spiegel im Spiegel (1978)
De titel verwijst naar het oneindige beeld dat ontstaat wanneer men kijkt in twee tegenover elkaar opgestelde spiegels. Arvo Pärt is een van de bekendste minimal music componisten, waarbij Spiegel im Spiegel een van zijn bekendste werken is. Een heuse klassieke hit. 

www.harpsoon.nl

Reacties zijn afgesloten.