Franse chansons en Balkanmuziek door Trio Moldavia

Beste mensen,

Alles wat momenteel moedwillig kapot gemaakt wordt…alles wat mensen nodig hebben om zich mens te voelen…het is niet te bevatten. In ‘t Mosterdzaadje zijn we met onze gedachten dáár, waar niets meer is zoals het was. Op vrijdag 15 april om 20.00 uur spelen Jobine Siekman (winnares Cellobiënale) en de sterpianist Ellyne Wieringa een sfeervol programma rond Pablo Casals. Tweede Paasdag, maandag 18 april om 15.00 uur de betoverende klanken van harp en piano.

Bij de hieronder aangekondigde concerten eindelijk David Vos die al zo vaak gecanceld werd en het virtuoze Moldavia Trio dat het Lamy Trio komt vervangen.

‘Tour de Chant’

De chansonnier David Vos komt samen met de pianiste Nettie Krull op vrijdag 22 april om 20.00 uur met zijn programma ‘Een Tour de Chant’. Daarin zitten aangrijpende stukken uit het bezielde en bezielende oeuvre van o.a. Jacques Brel, Ramses Shaffy en Lennaert Nijgh.

David Vos zingt en vertelt hartstochtelijk over alles wat allang bezongen en verteld is, maar altijd de moeite waard blijft om gezongen en verteld te worden.

Balkan en Zigeunermuziek

Op zondag 24 april om 15.00 uur brengt het Moldavia Trio. In de combinatie van viool, accordeon en contrabas  een concert vol vurige en lyrische Balkan en Gipsymuziek. Het zijn de befaamde Roemeense broers Ion en Christian Tanase (accordeon en viool) die samen met de contrabassist Gabriel Barbalau een spectaculair wereldmuziek trio vormen. Moldavië is de provincie met de mooiste, maar tevens de moeilijkste te bespelen volksmuziek uit Roemenië.

Wereldwijd zijn deze top virtuozen te gast op festivals. Hun muziek knipoogt naar klassiek en jazz.

In Nederland kregen zij de eerste prijs op het Zigeuner Muziek Festival in Kijkduin.

Met vriendelijke groeten,
Paula Blom

Reacties zijn afgesloten.