vrijdag 23 februari 2018 – 20.00 uur

TRIO YATI
Julie Moulin – fluit
Bruno Bonsea – klarinet
Sophie Labandibar – piano
Ibert, Ravel, Debussy, Jolivet, Fauré

Trio Yati in ’t Mosterdzaadje

Trio Yati

Trio Yati, drie Franse musici uit de top van de muziekwereld, spelen op 23 februari om 20.00 uur een Frans programma. Trio Yati bestaat uit Julie Moulin – fluit, Bruno Bonansea – klarinet en Sophie Labadibar – piano. Op het programma staan werken van Ibert (Deux interludes bewerkt voor fluit, klarinet en piano), Ravel (Sonatinebewerkt voor fluit en piano), Poulenc (Sonate voor klarinet en piano), Debussy (Prélude à l’après-midi d’un faunebewerkt voor fluit, klarinet en piano), Jolivet (Sonatine voor fluit en klarinet) en Fauré (Dolly suite opus 56 bewerkt voor fluit klarinet en piano).

Julie Moulin, Bruno Bonansea en Sophie Labandibar studeerden samen aan het Conservatoire National Supérieur Musique et Danse (CNSMD) van Lyon, waar de pianiste als docente nu werkzaam is. Julie is tweede fluitiste van het Koninklijk Concertgebouw Orkest en Bruno is eerste klarinettist van het Rotterdams Philharmonisch Orkest.

Julie Moulin en Bruno Bonansea maakte sinds 2006 deel uit van een befaamd blaaskwintet en richtten in 2011 DuoYati op. Zij nodigden hun vriendin Sophia uit zich aan te sluiten en zo werken zij als Trio Yati met groot succes samen in binnen en buitenland en maken zij voor het eerst hun entree in ’t Mosterdzaadje. Hun repertoire bestaat uit originele stukken die voor hun instrumenten zijn geschreven, maar ook transcripties, om gevarieerde en originele programma’s te maken. Met het leveren van zo groot mogelijke kwaliteit waarin ze hun liefde voor de kamermuziek uitstralen, streven ze er naar het publiek te laten delen in hun passie.

Julie Moulin is sinds november 2010 tweede fluitiste van het Koninklijk Concertgebouw Orkest Amsterdam. Ze heeft te maken met de grootste maestro’s en speelt over de hele wereld in de mooiste zalen. Daarnaast houdt zij van het spelen van kamermuziek en is zij lid van het houtblazerskwintet K (winnaar van meerdere internationale competities) en van Duo en Trio Yati. Sinds 2016 is Julie artistiek regisseur van ‘Les Echappées musicales du Médoc’, een kamermuziekfestival in het zuidwesten van Frankrijk. Gepassioneerd door lesgeven is Julie sinds 2013 docente aan het CODARTS Rotterdam en geeft zij samen met Juliette en Wim Steinman regelmatig masterclasses in het buitenland.

Bruno Bonansea werd in 1985 in Lotharingen geboren. Hij begon de klarinet te leren toen hij 6 was, door in de lokale band te spelen. Zeer getalenteerd, wordt hij heel jong toegelaten tot het Conservatoire National de Région (CNR) van Metz, waar hij op zijn 15e jaar zijn diploma in ontvangst neemt. Dan gaat hij naar Parijs, studeert daar zowel klarinet en musicologie aan de prestigieuze Sorbonne universiteit. In 2011 studeert hij met de hoogste onderscheiding af in Lyon. Hij werd eerste klarinettist van het nationaal Orkest in Frankrijk, maar sinds 2016 is hij eerste klarinettist van het Rotterdams Philharmonisch Orkest.

Sophie Labandibar werd geboren in Biarritz in 1982. Ze begon haar pianostudie op 3 jarige leeftijd. Op 14-jarige leeftijd gaat ze naar de Concervatoire National Supérieur de Musique van Parijs, waar ze studeert bij Alain Planès en Emmanuel Strosser. Na haar studie piano en kamermuziek vervolgt ze haar studie in de Folkwang Hochschüle in Essen, waar zij optrad met Vladimir Mendelssohn, Andreas Reiner, Young-Chang Cho en Christian Ivaldi. In 2004 gaat ze terug naar Parijs voor haar Master diploma voor kamermuziek. Sophie is laureaat van de Meyer Foundation en van de Dr. Karl Doerken Stiftung. Ze treedt regelmatig op in festivals zoals La Roque d’Anthéron, Festival de Prades, de Printemps musical van Saint-Jean de Luz, de Cellofest in Belgrado, de Festival Radio France in Montpellier. Zij is werkzaam aan het Conservatoire National Supérieur de Musique van Lyon en aan het Conservatoire à Rayonnement Régioal van Avignon.

Reacties zijn afgesloten.