zondag 29 mei 2022 – 15.00 uur

Vivezza Trio met ‘I Salut d’amour’
Nicole van Jaarsveld – klarinet
Inger van Vliet – viool
Angélique Heemsbergen – piano
Schumann, Max Bruch, Baermann, Michael Glinka, Edward Elgar, Johannes Brahms

I Salut d’amour

Een ode aan de liefde en het gevoel! Het Vivezza Trio laat haar meest gevoelige kant horen met deze prachtige werken van de grote, Romantische componisten. Laat u meevoeren door sprookjes, liefdesverhalen en elegieën gespeeld op afwisselend viool of altviool, klarinet en piano.

Inger van Vliet studeerde aan het Conservatorium van Amsterdam bij Kees  Koelmans, waar zij in 2009 haar Bachelor diploma met goed resultaat behaalde. Daarna werd zij aangenomen voor de opleiding Master Solo/Excellence bij Chris Duindam aan het Conservatorium van Utrecht, waar zij in 2011 afstudeerde.

Naast haar opleiding kreeg Inger masterclasses van onder meer Moshe Hammer, Ivan Strauss, Philippe Graffin, Gilles Apap, Elisabeth Perry en Kees Hülsmann. Ook volgde zij lessen bij Sonja van Beek, Peter Brunt, Vera Beths en Mark Gothoni. Verder volgde zij vele muziekcursussen zowel in Nederland als in het buitenland op solo- en kamermuziekgebied waaronder de Internationale Stichting Masterclass Apeldoorn en de Young Talent Week Feistritz.

Als soliste vertolkte zij de Zigeunerweisen van Sarasate met het Philharmonisch Orkest Mozart. Ook soleerde zij met het strijkorkest van het Conservatorium van Utrecht en voerde zij in 2012 het vioolconcert in e-klein van Mendelssohn uit met het Leiden Sinfonietta. In november 2012 soleerde zij met het Westerkamerorkest het Vioolconcert no.5 van Vieuxtemps.

Inger speelt in het Sinfonia Rotterdam en remplaceert regelmatig in het Residentie Orkest, het Gelders Orkest, het Noord Nederlands Orkest en andere professionele orkesten. Ze is aanvoerder bij het Nederlands Begeleidingsorkest. In 2010 ging zij op tournee met het European Union Youth Orchestra olv. Vladimir Ashkenazy. Van jongs af aan deed zij haar orkestervaring op als concertmeester van het Jeugd Strijk Orkest Constantijn; plaatsvervangend concertmeester en aanvoerder altviolen van het Jeugd Orkest Nederland; aanvoerder kamermuziek en plaatsvervangend concertmeester bij het Nationaal Jeugd Orkest.

www.ingervanvliet.com
twitter: @ingervanvliet

Nicole van Jaarsveld studeerde klarinet aan het Conservatorium van Utrecht bij Herman Braune en Bas de Jong en aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag bij Sjef Douwes. Haar masteropleiding kamermuziek rondde ze af aan het Utrechts Conservatorium bij Céleste Zewald met uitstekend resultaat. Tijdens haar studie won ze tweemaal de kamermuziekmarathon van het Utrechts Conservatorium.

Nicole volgde masterclasses bij onder andere Michael Collins, Charles Neidich, Martin Fröst en Ralph Manno. Als solist was ze te horen in ‘Gnarly Buttons’, het klarinetconcert van John Adams. Ook remplaçeerde ze bij de Marinierskapel der Koninklijke Marine en het Orkest van de Koninklijke Luchtmacht.

Haar voorliefde voor kamermuziek uit ze in verschillende ensembles. Naast het Vivezza Trio speelt Nicole in Duo Heemsbergen & Van Jaarsveld en het Veldtbergen Trio. Met deze ensembles geeft ze regelmatig concerten door het hele land en is ze te beluisteren op Radio 4.

Nicole is ook werkzaam als klarinetdocent bij Zinder Educatie. Daarnaast is zij betrokken bij diverse projecten voor basisschoolleerlingen.

Angélique Heemsbergen speelde concerten in Het Concertgebouw en Tivoli Vredenburg. Daarnaast was ze meerdere malen live te horen op Radio 4 vanuit de Spiegelzaal van Het Concertgebouw, tijdens het programma Viertakt Podium en vanuit het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid in Hilversum.

Als soliste was ze te horen met Gershwins Rhapsody in Blue en in de serie Sirenen van Stichting PodiumTalent Nederland. Als kamermusicus speelt ze in Duo Heemsbergen & Van Jaarsveld, het Vivezza Trio en het Veldtbergen trio. Daarnaast begeleidt ze bij diverse gelegenheden solisten en koren.

Angélique was verbonden als repetitor en solist bij (opera)producties van o.a. Caroline Ansink, Chiel Meijering, het Utrechts Blazers Ensemble, het Utrechts Studenten Koor en Orkest, het NAS en het NJO Summer Academy.

Ze studeerde bij de Italiaanse pianist Paolo Giacometti. Daarnaast kreeg ze kamermuzieklessen bij Martyn van den Hoek en Marian Bolt. In 2009 behaalde zij haar Master of Music in Performance, met als specialisatie Kamermuziek. Ze volgde masterclasses bij Pascal Devoyon, Kyoko Hashimoto, David Owen Norris, Richard Egarr, Charles Neidich, Ralph Manno, David Wilson-Johnsson en Mark Gothoni. Ze werd daarnaast gecoached door Céleste Zewald, Harrie Troquet, Hein Wiedijk en Hans Eijsackers.

Als docent en repetitor is ze verbonden aan Het Klooster in Woerden.

Reacties zijn afgesloten.