zondag 22 mei 2022 – 15.00 uur

Liedjes van Annie M. G. Schmidt
‘Doe wat je het liefste doet’
Nien Besselink en Sjoerd Brouwer
Van Stekelvarkentjes wiegelied tot De bij, van Ja Zuster Nee Zuster tot de tv-serie Beppie.

DOE WAT JE HET LIEFSTE DOET

Liedjes van Annie M.G. Schmidt

Te horen op zondag 22 mei om 15.00 uur in ‘t Mosterdzaadje. Nien Besselink en Sjoerd Brouwer stelden een veelkleurig programma samen uit het rijke oeuvre van Annie. Van Stekelvarkentjes wiegelied tot De bij, van Ja Zuster Nee Zuster tot de tv-serie Beppie.

Generaties groeiden op met de boeken en liedjes van Annie Schmidt. Een enorm oeuvre van kinderboeken, toneelstukken, musicals, gedichten en liedjes schreef zij: onbevangen teksten van een vrije geest. Geen wonder dus dat ze nog steeds zo veel wordt gelezen en gezongen!

Nien Besselink en Sjoerd Brouwer stelden een veelkleurig programma samen uit het rijke oeuvre van Annie. Van Stekelvarkentjes wiegelied tot De bij, van Ja Zuster Nee Zuster tot de tv-serie Beppie. Veel bekende liedjes passeren de revue, maar gegarandeerd ook liedjes die u nog niet eerder hebt gehoord. Mooie, ontroerende, vrolijke en humorvolle liedjes.

Nien put uit haar jarenlange ervaring als zangeres en gebruikt haar expressiviteit om de spitsvondige teksten en humor van Annie volledig tot hun recht te laten komen. Sjoerd componeerde nieuwe muziek, speciaal voor dit programma.

Garantie voor een vrolijke, mooie middag!

Nien Besselink en Sjoerd Brouwer brengen Nederlandstalige liedprogramma’s. Een mix van mooie luisterliedjes van onder anderen Jenny Arean en Wim Sonneveld, en veel komische cabaretliedjes van onder meer Annie M.G. Schmidt, Brigitte Kaandorp en Jasperina de Jong. Hun programma’s zijn zeer geschikt voor kleine theaters en podia, feesten, huiskamerconcerten en zorgcentra.

Doe wat je het liefste doet is inmiddels hun zesde liedjesprogramma.

Nien is in 1991 begonnen met solozang. Ze heeft workshops gevolgd bij o.a. Jan Kortie, Mathilde Santing en bij Buitenkunst. Sinds 2009 treedt ze met Sjoerd op.

Sjoerd heeft van z’n achtste tot mijn achttiende jaar pianoles gehad. Hij is vaste begeleider van individuele zangers en koren en maakt arrangementen, schrijft liedteksten en componeert ook muziek.

Meer info over Nien en Sjoerd is te vinden op hun website www.hetluisterlied.nl.

Reacties zijn afgesloten.