vrijdag 13 mei 2022 – 20.00 uur

Pianorecital
Frederic Voorn
CD presentatie Savitri, gecomponeerd door Frederic Voorn en opgenomen in ’t Mosterdzaadje. Als bonus de première van twee nieuwe werken voor klarinet en piano.

Liefde overwint de dood

Nieuwe cd van Frederic Voorn

Frederic Voorn en Jens Vraa

De pianist /componist Frederic Voorn presenteert op zondag 13 mei om 15.00 uur zijn nieuwe CD ‘Savitri’ in ‘t Mosterdzaadje.

Savitri is een verhaal over hoe liefde de dood overwint en komt oorspronkelijk uit de Mahabharata; een omvangrijk religieus en filosofisch epos uit het oude India. Sri Aurobindo heeft een groot deel van zijn leven aan Savitri gewerkt en voltooide het vlak voor zijn dood in 1950.

De twaalfdelige pianocyclus Savitri die Frederic Voorn componeerde is ontstaan als muzikale omlijsting van het gelijknamige episch gedicht van Sri Aurobindo. De titels van de pianostukken zijn ontleend aan verschillende passages uit het gedicht en de muziek kan zowel zelfstandig als in combinatie met het gedicht worden beluisterd.

De CD van Frederic Voorn, werd opgenomen in ’t Mosterdzaadje .en wordt tijdens dit concert aan het publiek gepresenteerd.

In het tweede gedeelte van het concert krijgen we de première van twee nieuwe werken voor klarinet en piano: Panorama van de Deense klarinettist en componist Jens Vraa en Alice Comes to Town van Frederic Voorn. Dit duo zal in mei 2022 en in februari 2023 verschillende concerten geven in Nederland en in Denemarken. Dit is een vervolg op hun Nederlandse en Deense concerttour van 2019.

Reacties zijn afgesloten.