zondag 8 mei 2022 – 15.00 uur

Piano en Saxofoon
Vitaly Vatulya – saxofoon
Maria Nemtsova – piano
Jacob TV, Maxim Shalygin, Jean-Denis Michat, Ludwig van Beethoven (Piano Sonata op.31), Arvo Pärt “Spiegel im Spiegel”

Met de Engel van de Oekraïens Maxim Shalygin bidden voor vrede

Russisch – Oekraïens duo musiceert voor vrede

Op zondag 8 mei om 15.00 uur voeren de pianiste Maria Nemtsova en de saxofonist Vitaly Vatulya een bijzonder programma uit in ‘t Mosterdzaadje. Van de Oekraïens componist Maxim Shalygin voeren zij het stuk ‘Engel’ uit. Samen met publiek willen zij via deze muziek engel een smeekbede doen voor vrede. Dit Russisch – Oekraïens echtpaar dat al tijden in Nederland woont en werkt is diep geraakt en depressief van de verschrikkingen die de oorlog te weeg brengt. Deze zeer getalenteerde musici hebben in het kader “Muziek voor Vrede” in oorlogsgebieden veel concerten verzorgd.

Het concert opent met een van de interessantste stukken van de Nederlandse componist Jacob ter Veldhuis. ‘Tallahatchie concerto’ is geïnspireerd op Oud-Indiaanse traditie is behoort nu al tot een klassiek meesterwerk .
Het werk “Terug naar Bach” van Jean-Denis Michat herinnert ons aan de eeuwige waarden van wereldcultuur en muziek van o.a. Bach. Kunst die pijn en frustratie kan genezen en plaats maakt voor een wereld waarin mensen vriendelijkheid kennen.

Arvo Pärt is een componist van ‘witte muziek’. Zo noemt hij dat zelf. Wit bestaat uit alle kleuren en we hopen dat we met deze pure kleur, pure muziek iets belangrijks voor het publiek kunnen betekenen. Uitgevoerd wordt ‘Spiegel im Spiegel’.

Pianosolo voert Maria Nemtsova van Beethoven sonate op.31#2 in d mineur uit. Deze groots en meeslepende sonate wordt ook wel de Stormsonate genoemd.

Reacties zijn afgesloten.