vrijdag 6 mei 2022 – 20.00 uur

‘In de Schaduw van het Achterhuis’
Donna Musica
Sandra Kox – viool | Evelien Dubbeldam – cello
Hendrik-Jan Bosma – piano | Elise Keep – zang
Carien van Opstal – verteller | Marianne van Vliet – teksten en regie


In de Schaduw van het Achterhuis is een muzikale voorstelling, die een persoonlijk familieverhaal vóór, in en na de oorlog vertelt over hoe gewone mensen in uitzonderlijke omstandigheden kwamen. Ook 75 jaar later kennen weinigen deze geschiedenis, die zich afspeelde nabij het wereldberoemde Achterhuis.

De grootouders (zie foto hiernaast) van violiste Sandra Kox raken bevriend met de ouders van Anne Frank en Miep en Jan Gies, de helpers van de onderduikers in het Achterhuis. Passages in het dagboek van Anne verhalen over de geboorte van Sandra’s moeder en over haar opa. Zelfs de hond van de familie komt voorbij. Maar het verhaal gaat vooral over het leven van mensen dat ondanks de verschrikkingen van de oorlog toch gewoon doorging.

Dramaturge Marianne van Vliet regisseerde de voorstelling aan de hand van het dagboek van Miep Gies, gesprekken met en herinneringen van direct betrokkenen en fragmenten uit het dagboek van Anne Frank.

Pianist Hendrik-Jan Bosma is verantwoordelijk voor de muzikale vormgeving en arrangementen. De muziek en liederen zijn licht van toon, soms wrang, dan weer verstild en hoopvol.

Elise Keep zang
Carien van Opstal spel
Evelien Dubbeldam cello
Sandra Kox viool
Hendrik-Jan Bosma piano en arrangementen
Marianne van Vliet teksten en regie

Reacties zijn afgesloten.